• JD online shop 3
 • ATUSlider 2020
 • Kampania chasti stari web banner
 • Bobcat Size edit
 • banner gradat.bg
 • animals
 • Facebook homepage slider
 • forestry
 • John Deere
  Земеделска и градинска техника
 • John Deere
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • TradeIn 1
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno
  Допълнително оборудване

Търговската марка Bobcat е позната в целия свят с изобретяването на мини товарача. Това става преди повече от 60 години, а днес всеки втори мини челен товарач в света е Bobcat. В това разбира няма нищо случайно, защото освен иновативната концепция при разработката им, мини товарачите притежават най-голям брой патенти в индустрията, най-много нововъведения и отличителни характеристики в дизайна. 

Ако искате и вие да станете част от голямото семейство на Bobcat, сега е моментът да се възползвате от още по-добри условия за цялата продуктова гама на мини челните товарачи – с до 23% отстъпка за всички машини на склад. И това не е всичко: само Bobcat се предлага стандартно с 5 години гаранция от Мегатрон, официалния дистрибутор на бранда за България и Западни Балкани.

За повече информация се свържете с наш търговски специалист тук.

*Кампанията е валидна до изчерпване на наличностите.

Жътвата тепърва предстои, а за бързото и чисто прибиране на реколтата са отговорни изцяло зърнокомбайните и разбира се техните оператори. Точно това е темата на интересна статия публикувана в немското списание “Bauernzeitung” през 21 седмица на 2019 г. В нея са отразени резултатите от тестове за производителност на различни марки роторни комбайни, проведени от университета в Гьотинген. Всички машини са оптимизирани предварително за максимална производителност с помощта на експерт. Тестовете са преминали под зоркия поглед на Jonas Lorenz, Проф. др.-инж. Frank Beneke и Carsten Heftrig, а ввтор на статията е г-н Möbius, който любезно ни я предостави за превод и публикуване. 

По време на жътва, високата производителност и високото качество са нещата, които един комбайн трябва да предоставя едновременно. Как допълнителната автоматизация на комбайните може да помогне за подобряване на продуктивността и намаляване умората на оператора ни показва проучване на Университета в Гьотинген, Германия.

Когато се планира капацитета на овършаване, възниква въпросът дали трябва да се вземат предвид резервите от производителност под формата на по-голяма машина или е по-добре да се използва пълния капацитет на комбайна. Вземането на правилно решение е трудно поради различните жътвени условия и желаната производителност. Всеки фермер си спомня трудните жътвени условия през последните две години в Германия – 2017 беше изключително влажна, последвана от дълги периоди екстремна суша през 2018.

Сега на практика се използва само част от реалния капацитет на комбайна. Следователно значимостта на преосмисляне на процеса на прибиране на реколтата е безспорна. Експертите по зърнокомбайни изчисляват, че само 50% от действителния капацитет на комбайна се използва на полето. Основен компонент за по-доброто използване на действителния капацитет е последователната и непрекъсната оптимизация на машината. Автоматичните системи при комбайните са актуален подход за повишаване на производителността при жътва и намаляване на разходите. Резултатите от проучването направено от автора, показват че могат да се постигнат до 20% по-висока производителност с оптимизирана машина, в сравнение с неоптимизирана. Но възможно ли е да се увеличи производителността без да се намали качеството и в същото време да се намалят разходите за процеса?

Оптимизация на роторни комбайни

В рамките на практически тест през 2018, по време на обучение за комбайни в близост до Mosonzolnok, Унгария, беше проучено влиянието на оптимизацията при различни машини (роторни комбайни) от различни производители. Целта на оптимизацията беше да се достигне максимална производителност с добър поток на масата и качество на продукцията. При този тест бяха събрани 109 проби с пшеница от бункерите на машините в периода юни-август 2018.

Всички машини жънаха в едно и също поле, така че жътвените условия са почти едни и същи. За да се установи влиянието на оптимизацията при качеството на зърното (следователно и по-доброто използване на машината), беше определено количеството на счупени и цели зърна. По време на обучението на група оператори им беше дадена задача да оптимизират комбайните от различни производители за продуктивност (по-добър поток на материала и по-добро качество на продукцията) с помощта на експерт.

Ако вече трескаво си търсите висококачествена тракторна косачка, попаднали сте на правилното място! Предлагаме ви един от нашите топ модели на изкушаваща цена само до 15 май 2020 г. И това не е всичко – може да се възползвате от безплатна доставка до посочен от вас адрес, а за пускането в експлоатация, ще се погрижи наш специалист, спазвайки изискванията на СЗО за предпазване от COVID-19. 

Запознайте се с John Deere, модел X146R:

  4-тактов двигател
 ♦ Мощност: 16.8 к.с.
 ♦ Хидростатична трансмисия
 ♦ Ширина на косене: 92 см.
 ♦ Вместимост на колектора за трева: 300 л.
 ♦ Активиране на косилния апарат: електрическо
 ♦ Редовна цена: 8438 лв. с ДДС
 ♦ Промо цена: 7599 лв. с ДДС

Модел X146R на John Deere е от гамата тракторни косачки със задно събиране на окосената трева. Комбинацията от надеждност, издръжливост и мощност са едни от най-важните характеристики, които проличават още в конструкцията - от роботизирано заварената стоманена рамка до чугунения преден мост. X146R е идеална за перфектно косене на малки и средни площи. Тя е лесна за управление, с удобно и ергономично място за оператора и висококачествени предни светлини.

Ние, от Bobcat сме фокусирани върху това да направим следващите 60 години още по-успешни от последните 60. Това се случва точно сега чрез въвеждането на нови продукти и технологии - и вие можете да бъдете част от него!

Нови продукти. Нова технология. Обновен дух.
2019 беше безпрецедентно успешна година за Bobcat - и искаме да ви благодарим за това! Но досегашния ни успех не означава задължително автоматичен успех и през следващите години.

Искате ли да видите какво следва от Bobcat? Е, отговорът е Бъдещото е сега!

Bobcat създаде индустрията за компактно оборудване преди повече от 60 години. И сега ние я прераждаме наново! Напредъкът е неизбежен. Разликата между компаниите, които идват и си отиват, и тези, които издържат теста на времето, е способността им последователно да намират енергията да управляват тази промяна. Да води, да не следва. Bobcat управлява тази промяна с увереност, която може да бъде спечелена само с десетилетия опит - наш и ваш!

Новият дух дава възможност на хората да постигнат повече
Успехът на Bobcat сe дължи както на нашите служители, така и на нашите дилъри. Новото ръководство на Bobcat, което започна през 2019 г., е напълно решено да направи и постигне повече от всякога. Чрез новите ни инвестиции - нашия щаб на EMEA в Добрис, Център за разпространение в Хале и Центъра за развойна дейност в Минеаполис - ще можем да поддържаме предимството си в технологиите, иновациите и обслужването на клиентите. Bobcat създава култура, чрез която можем непрекъснато да внедряваме иновации, които подпомагат нашите процеси, продукти и хора.

Лавина от нови продукти през 2020 г.
Bobcat е тук, за да води, а не да следва. Ето защо иновациите в продуктите са основният ни фокус и двигател по пътя към нашата визия - да бъдем лидерът в компактното оборудване.
И ние не просто говорим - ние го осигуряваме за да обслужваме по-добре нашите клиенти! Тези от вас, които са били с Bobcat от десетилетия, ще потвърдят, че в историята на Bobcat няма нито един конкурент, който може да се сравни с нашия темп на иновации и развитие.

Предложението на Мегатрон е отправено към собствениците на стари John Deere приемници, които ще имат възможността да ги заменят с най-новите към момента на специална, по-ниска цена само до края на април 2020 г.

Представянето на приемника StarFire iTC през 2004 г. донесе лидерска позиция на John Deere в автоматичното водене на машините в индустрията, с добре познатият жълт „купол“ монтиран върху кабината, поддържащ редица приложения на глобалната навигационна спътникова система (GNSS). От януари 2021 г. тези приемници вече няма да могат да получават коригиращите сигнали SF1 и SF2. След тази дата автоматичното управление AutoTrac ще работи само с най-прецизния RTK сигнал, въпреки че приложения като Section Control (контрол на секциите), документиране и паралелно следене, все още ще бъдат налични използвайки по-стари дисплеи GreenStar 2630 или 1800. 

За да се възползват от предимствата на най-съвременната технология при сателитните приемници, собствениците на стари приемници StarFire iTC ще могат да ги върнат на Мегатрон и да закупят с отстъпка до 500€ най-новия приемник, 4-то поколение - StarFire 6000. Предложението се отнася не само за приемника, но също и за по-прецизния коригиращ сигнал SF3 (до 3 см.), както и за дисплеите от 4-то поколение Gen4 4240 или 4640 GreenStar Display, които също се предлагат на по-ниска, атрактивна цена.

Голяма част от собствениците на машини John Deere използват сателитен приемник за навигационната система AutoTrac, но технологиите напреднаха изключително много през последните две десетилетия и междувременно бяха представени допълнителните функции като Section Control (контрол на секциите) на пръскачките и тороразпръскващите машини. Точно както мобилните телефони разчитат на все по-мощен хардуер, за да работят по-добре, така е и с най-новите приемници на John Deere, които се отличават с подобно технологично усъвършенстване.

Веднъж преминали на по-високо технологично ниво с новите приемници StarFire 6000, клиентите ни ще се възползват от по-бързо получаване на сигнал, съвместимост с ISOBUS дисплеи, безжични софтуерни актуализации и ПИН код за заключване на системата, за да се предотвратят евентуални кражби.

Позвънете още днес на *5566, за да получите подробна информация от специалистите ни в отдел Прецизно земеделие за актуалните цени и отстъпките валидни до 30.04.2020 г.

Знаем, че социалната изолация не е за всеки и е трудно да я приемем за наше ежедневие. Още по-трудно е, когато трябва да обясните на своите малки деца, че не може да излизат навън. Ако имате нужда от известно време, в което да свършите трупащите се домашни задължения или работите от вкъщи и трябва да отметнете куп задачи и имейли, или просто искате да се забавлявате с вашите деца, ето нашето предложение:

Решихме да разведрим дневния ритъм и да предоставим възможност на малките фермери и почитатели на John Deere да развихрят своето въображение и креативност. 

Предлагаме ви няколко подбрани страници с графични рисунки на машини John Deere, които вашите малчугани ще могат да оцветят, украсят и да им вдъхнат живот и артистичност.

Единственото, което е необходимо, е да натиснете/кликнете върху файловото изображение и да изтеглите файловете, които съдържат 13 страници с картинки - готови за оцветяване.

Всеки от нас изпитва истинска наслада, когато види добре поддържан озеленен двор. Особено впечатление прави тревата – зелена, прецизно окосена, гъста и мека като килим. Това е резултата, когато са полагани добри грижи за нея, а тя се отблагодарява подобаващо на стопаните си. Удоволствието да ходиш по такава трева е несравнимо, затова за тези от вас, на които тепърва им предстои да създадат своята райска градина, предлагаме няколко ценни съвета.

Поддържането на тревните площи e една от най-важните предпоставки за получаване на качествен тревен чим. При неправилни и недостатъчни грижи може да се компроментират и най- прецизно създадените тревни площи.

От изключително значение за добре изглеждащата и здрава морава са косенето, торенето, поливането, мулчирането, вертикулирането.

I. Косене

111r4c015501 rrd

Косенето оказва влияние върху гъстотата, устойчивостта и дълготрайността на тревния чим. Изразява се в регулиране височината на тревостоя. С това се осигурява по-голям достъп на светлина и въздух до възела на братене и до най-ниските приземни части на тревите, което стимулира издънкообразуването и увеличава тяхната асимилационна повърхност.

ВАШЕТО СПОКОЙСТВИЕ Е НАША ГРИЖА!

 

Уважаеми клиенти и партньори,Нашата мисия е да предоставяме най-доброто обслужване и предвид създалото се напрежение с разпространението на Коронавирус (COVID-19), разбираме опасенията Ви относно Вашето здраве и това на Вашите близки. Уверяваме ви, че нашите основни приоритети са да продължим да Ви предоставяме най-доброто обслужване, като едновременно с това се грижим за безопасността на нашите служители и клиенти.

Искаме да Ви уведомим, че въпреки обявената извънредна ситуация, търговските и сервизни екипи, в това число и отдел "Части" на Мегатрон са на Ваше разположение, както обикновено. Всички наши бази и магазини функционират при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

 Изготвили сме набор от решения, съобразени с последните наредби:

 • Бърза и лесна комуникация по телефон с нашите екипи;
 • Възможност за скайп/онлайн срещи с търговци;
 • Осигуряване на дезинфектанти в представителствата ни;
 • Обстоен инструктаж на персонала относно спазване на най-високи хигиенни мерки;
 • Индивидуални срещи с търговците на Мегатрон по заявка на клиента, провеждащи се на 2 метра разстояние;
 • За допълнително открити неизправности, както и за приключване на ремонта, комуникацията се извършва по телефон;
 • За Ваше спокойствие и с цел опазване здравето на Вас и нашите служители, препоръчваме доставката на части да става по куриер;
 • Възможност за плащане по банков път на извършените услуги.

Защитете важните за вашия бизнес машини с новата гаранция от Bobcat и Мегатрон!

Bobcat Protection plus

Мегатрон предлага нови, по-добри гаранционни условия за всички продукти с марка Bobcat. От началото на 2020 година всички машини Bobcat вече се предлагат стандартно с нова, удължена гаранция: 5 години или 3 000 моточаса, което осигурява спокойствие на собственика и по-висока след продажбена стойност на машината.

Какви са ползите от удължената 5 годишна гаранция:

 • Увеличаване на заетостта на машината и намаляване на времето за поддръжка и сервиз: сигурност, благодарение на надеждността на вложените оригинални части

 • Предварително планирано техническо обслужване по стандартите на Bobcat

 • Оптимизация на разходите: PROTECTION PLUS® ви дава възможност да оптимизирате вашите финанси като намалите значително разходите по поддръжка на машините за целия 5-годишен период

Възползвате се от една от най-развитите сервизни мрежи в бранша с 11 търговски и сервизни центрове, високата експертност на сервизните ни инженери, оборудвани мобилни екипи, кратко време за реакция и голяма наличност на части и консумативи на склад.

Какво включва удължената 5 годишна гаранция PROTECTION PLUS®:

 • Сервизно обслужване, направено от оторизиран сервиз, по стандартите и предписанията на Bobcat с оригинални резервни части и консумативи. PROTECTION PLUS® включва цялостна гаранция на машината като части и производствени дефекти*.

*: не важи за износващи се части и елементи за поддръжка.
Прилагат се някои ограничения и за горивната система, за транспорт и заместващи машини, акумулатори и хидравлични бързосменници.

Подготвихте ли вече вашите John Deere трактори за предстоящите кампании? Ако не сте, сега е момента да го направите с нашата специална услуга Експертна проверка (Expert Check) и свързаност за трактори от серии 6030/7030 PREMIUM, 4 и 6-цилиндровите модели от серии 6М и 6R, 7R и 8R. Поръчайте техническа проверка, извършвана точка по точка за вашия трактор, на изгодна фиксирана цена, за да увеличите полезното време за работа и намалите експлоатационните разходи на машина си.
Цената за услугата „Експертна проверка“ (Expert Check) на един трактор (от серии 6030/7030 PREMIUM 6М, 6R, 7R и 8R) е 99,99 лв. без ДДС. Сумата (99,99лв.) ще ви бъде възстановена, ако ни заявите да продължим с извършване на пълната услуга и препоръчаните ремонти (при заявка и подмяна на необходимите резервни части).
След като се запознаете с резултатите от техническата проверка, вие решавате каква дейност искате да извършим, за да бъде машината ви в отлична форма. Можете да се възползвате от нашите пакети "Всичко включено", съдържащи части и сервиз в една обща атрактивна цена. Подробности и цени на различните пакети ще намерите ТУК.
По време на Експертната проверка може да се възползвате и от допълнителната ни услуга за свързаност на машините. Това означава, ако желаете, да монтираме телематично устройство (за серии 6030/7030 Premium, 6M и 6R) или да подновим активацията за свързаност за срок от 2 години (за серии 7R и 8R).
Програмата „Експертна проверка“ (Expert Check), както и посочените цени са валидни за дейности извършени до 31 май 2020 г., затова не губете време, а се обадете още сега на *5566 и планирайте дата и час за преглед на вашия трактор.

Всички описани по-горе услуги се предоставят само от оторизираните дилъри на John Deere и се извършват от сертифицирани сервизни специалисти на Мегатрон. Може да сте сигурни, че след извършване на Експертна проверка от нашия сервизен екип, тракторите ви ще работят безпроблемно при върхово натоварване.

Компактната, лека и оптимизирана конструкция на пръскачките от серия M700/M700i осигурява лесна употреба, максимално полезно време за работа и ниски експлоатационни разходи. С вместимост на резервоара 2400, 3200 или 4000 литра и двойно или тройно сгъващи се стрели (с работна ширина от 18 до 30 метра), тези пръскачки са идеални за средни и смесени стопанства. Отличават се с модерни автоматични системи като BoomTrac или контрол на секциите, както и богат избор от опции, допълнително увеличаващи продуктивността. Повече подробности ще намерите в брошурата ТУК.

Добре дошли в новото измерение на лесното и ефективно пръскане сезон след сезон. Обадете се на кратък номер *5566 (безплатно от цялата страна) и поискайте вашата индивидуална оферта. 

Новият премиум гатор John Deere XUV 865R е най-комфортният модел произвеждан до момента от гамата cross-over превозни средства за всякакъв терен. Този модел комбинира вече доказалата се производителност на XUV 865M с богат избор от допълнителни лесни за използване от оператора функции, включително и луксозна кабина.

Стандартните спецификации включват безстепенна трансмисия, както и възможност за избор на четири-колесно задвижване, серво управление, напълно независимо окачване и електрическа система готова за добавяне на прикачно оборудване. Обезшумената, напълно оборудвана кабина предоставя комфортни седалки тип автомобилни, за до трима души при off-road шофиране, лесно отваряне на вратите разполагащи с дръжки като при автомобилите, напълно отварящо се предно стъкло и доказана, изключително ефективна отоплителна, вентилационна и климатична система.

В допълнение, интериорът на кабината е в меки светлокафяви цветове, с ергономично преработен дизайн, с лесни за използване контроли в автомобилен стил, които сега са удобно разположени в центъра на арматурното табло.

Спецификациите при R модела включват напълно затворена кабина с богата гама стандартни функции, включително регулируема седалка тип „пейка“, волан с възможност за настройка на позицията, сенници, чистачка за измиване на предното стъкло, плюс електрическо окабеляване за прикачане на допълнително оборудване, както и LED светлини.

John Deere XUV 865R Gator utility vehicle studio

Моделът XUV 865R се задвижва от 854 кубиков три-цилиндров дизелов OHV двигател с водно охлаждане, с 23 к.с. при 3600 об/мин, с максимална скорост от 50 км/ч. Системата за задвижване на четирите колела разполага с автоматично блокиращ диференциал и монтиран на арматурното табло електронен превключвател за лесно управление.

Дръжте под око разходите по комбайна

КОЛКО ГОЛЯМО Е ИЗНОСВАНЕТО ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА КОМБАЙНИ?

 

В много селскостопански компании комбайнът е и продължава да бъде машината с най-голям разход на парични ресурси. Ето защо е важно да се знаят експлоатационните разходи за обработка, поддръжка и работа на една машина. На практика обаче се наблюдава периодично, че както земеделските производители, така и подизпълнителите не са достатъчно наясно с разходите на комбайна.

 Picture1                                                                        Picture2
 Kомбайн John Deere от серия S700 като пример за роторната система за овършаване                                                                                                                          Lexion на Claas представлява хибридната система за вършитба

 

Съответно, единствената възможност, която им остава е да зависят от база данни, като тази на Асоциация за технологии и строителство в селското стопанство (KTBL) или да се обърнат към информация от Консултативен съвет за рационализация на селското стопанство (RKL). Често обаче няма точна информация или данни за разходите за поддръжка, ремонт или износване от различните производители. Въпреки това е необходимо да сме наясно с тези разходи, за да можем да вземем предвид стойността на даден продукт през целия му експлоатационен живот.

В хода на магистърска дисертация в Университета в Хохенхайм, под ръководството на проф. Карлхайнц Кьолер, темата за износването на комбайните беше анализирана обстойно.

Разходите за износване при експлоатация са получени с помощта на проучване сред клиентите, проведено в цяла Германия. По време на проучването, всички износващи се части, както и всички части свързани със задвижването бяха анализирани. Всички компоненти, които са били заменени по време на непланиран ремонт, не са взети под внимание.

По време на проучването е събрана информация от 55 машини. Тези машини включват 25 Claas хибридни комбайни, 14 двуроторни комбайни New Holland  и 16 едно-роторни John Deere  комбайни. Средно всяка машина е преминала през шест жътви и е ожънала приблизително около 4 000 ха.

Разликата между системите за овършаване

Резултатите установяват ясни разлики между системите за овършаване. Разходите за износване са средно 4.03 € / ха при хибридните комбайни.

Комбайните, които са с два ротора, генерират разходи за износване от 3,93 € / ha, докато машините само с един ротор дават разход от само 2,42 € / ha. Точните резултати са показани на Фигура № 1. Разходите за износване също могат да се изчислят на тон от добив зърнена култура.

Възпoлзвайте се от интелигентните решения за прецизно земеделие на John Deere независимо от марката на вашия трактор. Системата за автоматично водене AutoTrac Universal 300 (ATU300) работи както с John Deere, така и с машини на конкурентни марки - одобрена е за повече от 600 модела на различни производители. ATU300 спомага за повишаване на производителността и намаляване на разходите за гориво, торове и препарати за растителна защита. Дори в неблагоприятни условия, като ниска видимост (напр. при работа нощем, при силна запрашеност, гъста мъгла) или работа на хълмист терен, вашите полета винаги се обработват с безупречна точност. След като изпитате предимствата на AutoTrac, никога няма да пожелаете да се върнете към стария начин на работа.

Пакетът AutoTrac Universal 300 включва:

  ü  приемник StarFire 6000, проследяващ паралелно до 3 коригиращи сигнала

  ü  четвърто поколение ISOBUS сертифициран дисплей Gen4 4240 с AutoTrac активация

  ü  кормилен комплект AutoTrac Universal 300

ВЗЕМЕТЕ САМО ДО КРАЯ НА АПРИЛ 2020 ПАКЕТ ATU300 НА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА: 7 799€*

polzi

 Какви са ползите за вас:

-          Водене от висок клас на атрактивна фиксирана цена

-          Значително увеличение на производителността

-          Икономия на гориво, торове и препарати за растителна защита

-          Прецизна работа дори в условия на намалена видимост

-          По-малко напрежение за оператора

Посетете специално създадения микросайт ТУК, за да научите повече за нашето предложение.

* Посочената цена е без ДДС. Цената включва само базов монтаж на ATU300. Кампанията се предлага само от участващите дилъри на John Deere и е в сила до 30 април 2020. За повече информация се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон.

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви информираме, че от 1 януари 2021 година, GPS приемниците Starfire ITC на John Deere няма да могат да приемат коригиращите сигнали SF1 и SF2. Причината за това не е в John Deere, нито в INMARSAT (компанията, която осигурява честотната лента за нашите сигнали за корекция SF1 и SF2), а е резултат от актуализирането на правителствените сателити, които John Deere използва за своя сигнал. По-новите сателити ще излъчват L5 сигнал, който iTC приемниците няма да могат да разпознават след смяната на 1 януари 2021. Това означава, че без корекционен сигнал приемниците StarFire iTC ще се върнат към сигнала EGNOS, а функцията „RTK Extend“ няма да работи след 1 януари 2021 г. iTC приемниците все още ще могат показват покритие, да документират или пък да се използват за секционен контрол (в някои случаи) с помощта на WAAS сигнала.

Приемниците StarFire 3000 и StarFire 6000 на John Deere няма да бъдат засегнати от тази промяна. Ако работите с iTC приемник на John Deere, Ви препоръчваме да се свържете с нашите специалисти на кратък номер *5566.

Bobcat е умна инвестиция с целогодишно приложение и най-високата производителност в бранша. С помощта на оригинални прикачни устройства може да извършвате множество дейности.

Безотказният помощник в лова на снежинки! Bobcat товарачът S530 има множество функции, осигуряващи комфорт и максимална производителност:

 • Подобрена производителност: До 869 кг. товар на повдигане.
 • Най-добрата работна среда: Кабина Делукс
 • Увеличена хидравлична мощност: Безпроблемна работа на височина до 3,9 м.

С новия мини челен товарач Bobcat S530 ще усетите разлика по време на работата. Напълно обновен интериор на кабината с най-високия комфорт в индустрията. Впечатляващи характеристики на хидравличната система, която ще ви помогне да свършите работа по-бързо и по-ефикасно. Сервизирането на строителната машина също е облекчено с по-добър достъп до двигателя и елементите на шасито. Надежден – така бихме нарекли този компактен челен товарач, който не изневерява на легендарната за Bobcat устойчивост. С тези характеристики времето за престой на машината в сервиз е сведено до минимум.

ПОДВИЖНО ГРЕБЛО ЗА СНЯГ

Хидравличен цилиндър за контрол на греблото под ъгъл 30 градуса - ляво или дясно.

 • Регулируеми дълбочинни накрайници
 • Закалена високовъглеродна стомана на режещия ръб за дълъг живот

Греблото за сняг бързо и лесно почиства снега от пътното платно, тротоара и паркинговото пространство. Високата видимост позволява лесно да локализирате краищата на греблото. Пружинното окачване предпазва оборудването и водача. Възможност за поставяне на гумен накрайник.

Нова изложбена концепция от John Deere на AGRITECHNICA 2019

БЪДЕЩЕТО ЗАПОЧВА В ЗОНАТА „FUTURE TECHNOLOGY“

Манхайм, 10 ноември 2019 

На тазгодишното издание на AGRITECHNICA, John Deere демонстрира водеща позиция в прецизното земеделие чрез новата зона „Future Technology“. Девет различни разработки на продукти и изследователски проекти в сферата на електрифицирането, автономността чрез автоматизация и изкуствен интелект, показват че селскостопанските дейности може да са още по устойчиви и продуктивни в бъдеще.

Електрификация

Компактен комунален трактор с нулеви емисии на замърсяване: този електрически компактен трактор е базиран на John Deere 1 Серия. Основна характеристика на машината е голямата мощност на силоотводния вал, позволявайки повече от 10,000м² да бъдат окосени с едно зареждане на батерията, с продължителност 4.5 часа. В допълнение към високата му продуктивност, клиентите се възползват и от много ниски разходи за поддръжка. Потенциалните приложения са основно там, където се изискват ниски нива на шум и нулеви емисии.

eAutoPowr трансмисия: eAutoPowr е първата електро-механична безстепенно променяща се трансмисия. В сравнение с конвенционалните CVT, задвижването е по-ефективно и без износване. Интегрираният електрически генератор доставя до 100kW мощност за външни приложения и за захранване с енергия на прикачения инвентар. John Deere и Joskin работиха заедно, за да демонстрират изключително продуктивната система за подпомагане на сцеплението при прилагане на течен тор. Модифицираната цистерна на Joskin, с две задвижващи оси, се отличава със значително по-добро сцепление и по-малко приплъзване. Това може да намали разходите за полагане на течен тор с до 25 на сто. (Допълнителна информация можете да намерите в отделно съобщение за спечеленото златно отличие eAutoPowr.)

Сребърен медал от Агритехника 2019 получи и GERINGHOFF. Германската компания GERINGHOFF има почти 130 годишна история, а днес е най-добрият производител в света на адаптери-хедери за жътва на царевица и слънчоглед.

Европейският царевичен стъблопробивач се разпространява широко върху цялата територия на Германия и не само. Той е най-притеснителният вредител, който трудно се повлиява от различните методи за прибиране на царевица. Вредният му ефект е очевиден при реколтата и загубата на качество, чрез заразяване на кочаните с гъби на фузариум, които също могат да засегнат последващите култури. В допълнение към инсектицидите и биологичните агенти, една от най-важните стратегии за контрол е цялостното нарязване на царевичните стърнища непосредствено след прибирането на реколтата, например преди да шофирате по полето с комбайни и логистика за извозване. Ето защо това изисква унищожаване на царевичните стърнища директно от царевичния хедер.

GERINGHOFF разработи царевичен хедер с интегрирана сечка на базата на познатия Rota Disk метод, с един режещ вал и два издърпващи валяка. За максимално отрязване на всички царевични стъбла, така че да се предотврати появата на царевичен стъблопробивач, роторите трябва да се насочат възможно най-близо до повърхността на земята за отрязване на цялото растение. Хедерът разполага с ножове под ъгъл на сечката, които се намират под издърпващите валяци. За да постигне това максимално ниско отрязване на стъблото, GERINGHOFF поставя върху рамата на царевичния хедер Horizon Star III Razor точка на пречупване за отлично копиране на терена в средата. Централната зона на хедера е с наклонени конвейерни ленти и двете странични зони се насочват, за да се определи нивото на дълбочина и ъгъл спрямо терена чрез сензори.

В резултат на това царевичният хедер Horizon Star III допринася съществено за подобряване на защитата на културите при отглеждането на царевица.

GERINGHOFF са представени със собствен щанд на Агритехника 2019: Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG (Зала 13, щанд A39).

 

viber image 2019 11 14 13 06 33     viber image 2019 11 14 13 06 34   1

МЕГАТРОН ЕАД достави и пусна в експлоатация първия за България симулатор-тренажор на горска техника John Deere, с който ще се обучават оператори на професионални дърводобивни John Deere CTL машини - горски харвестъри и транспортьори.

Фирма Горска академия ООД, която е специализирана в обучението на оператори на горски машини, вече се радва на новата си високотехнологична придобивка. Проф. д-р Глушков, дтн., управител на фирма Горска академия ООД, възнамерява да използва пълноценно новата техника, която предлага много детайлни уроци и реалистични ситуации.

За следването на правилния тренировъчен процес и методиката на обучение пристигнаха специално от завода-производител във Финландия инструкторът Кари Невампера и продуктовия мениджър на отдел „Горска техника“ за България.

Осъществявайки този проект с подкрепата на Мегатрон, Горска академия ООД, ще предложи напълно съвременен подход на обучение за операторите на професионални машини за индустриален добив и транспорт на дървесина на световния лидер в тази област John Deere Forestry.

John Deere инвестира повече от 5 на 100 от приходите си от продажби в научно-технически изследвания и разработки. С дългата си и успешна история, горските машини на John Deere представляват най-новата технология в индустрията.

Програмата ни за предсезонна заявка на оригинални John Deere части, смазочни материали и консумативи вече е активна и ви предлагаме да се възползвате от специалните ни цени и условия на доставка. Изпратете ни вашата заявка до 28.02.2020 г. и си осигурете спокойствие като подготвите навреме техниката си за предстоящата кампания. Може да сте сигурни, че всички John Deere продукти за поддръжка са проектирани така, че да осигурят максимална производителност и издръжливост на вашите John Deere машини.

За повече подробности, относно предсезонната заявка на части, се свържете с най-близкото до вас представителство на Мегатрон. Контакти ще намерите ТУК.