• JD online shop 3
 • TL358
 • tractors
 • doosan 2
 • animals
 • combines 2
 • forestry
 • John Deere
  Земеделска и градинска техника
 • John Deere
  Горска техника
 • Kuhn
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • TradeIn 1
  Машини Втора Употреба
 • Dopulnitelno
  Допълнително оборудване

На 10 и 11 октомври 2017 екипът на Мегатрон посрещна в търговско-сервизния център в Стара Загора г-н Самюел Алън - Председател на борда на директорите  и главен изпълнителен директор на Deere & Company и неговия екип. Това е първото посещение на г-н Алън в България, на което бе придружен от г-н Джей. Б. Пен Главен икономически анализатор в Deere & Company, г-н Марк Вон Пенц – Президент на дивизията за земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Азия, Африка и глобалното развитие на направление „трактори“ в Deere & Company, г-н Кристоф Вигер – Вицепрезидент на отдел маркетинг и продажби на земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Северна Африка и Близкия изток в Deere & Company, г-н Чаба Лейко – управляващ директор в John Deere International GmbH, г-н Дирк Бернинг - Мениджър продажби земеделска техника John Deere International GmbH и г-ца Силвия Андрестериториален мениджър за България и Румъния.

В рамките на двудневния си престой представителите на John Deere проведоха интересна и ползотворна среща с екипа на Мегатрон. Гостите не спестиха похвалите си към усърдната работа на служителите на Мегатрон, довела до заслужената лидерската позиция, която компанията продължава да държи през последните години. Високо бяха оценени направените инвестиции в изграждането на модерни търговско-сервизни центрове, отговарящи на високите стандарти и изисквания на John Deere, допринесли за развитието компанията.  

Високопоставените гости посетиха стопанството на г-н Делгянски в Брезово и разговаряха за различните технологии използвани в българското земеделие, подходящите машини за нашите условия и ползите от интелигентните решения на John Deere, позволяващи пълен мониторинг на целия машинен парк.

Г-н Алън и екипът му участваха и в предварително организиран дискусионен форум с 20 земеделски производители, клиенти на Мегатрон, които пристигнаха от всички краища на страната. Всички те дойдоха, за да обсъдят много и важни теми, касаещи както земеделието, така машините използвани в различните етапи от земеделското производство. И фермерите и представителите на John Deere бяха активни, както в задаването на въпроси, така и в даване на изчерпателни отговори. По време на дискусията се наблегна на no-till технологията, която се прилага в САЩ и представлява интерес за българските фермери. Открито се дискутираха предизвикателствата, пред които се изправят земеделските стопани и бяха обсъдени най-належащите проблеми и нужди на родните фермери в земеделието по отношение на техниката. На пресконференцията журналистите получиха от г-н Алън и екипа му изчерпателни отговори на зададените въпроси. А на конкретния въпрос каква е причината за неговото посещение, той обясни че всяка година посещава с екипа си няколко европейски страни, като тази година се е спрял на България, Гърция и Германия. „За нас е важен всеки пазар, а още по-интересни са срещите с нашите дилъри, тъй като те имат преки наблюдения за търсенето на техника John Deere в съответната държава. Ние обсъждаме заедно с дилъра какво повече можем да направим за клиентите си, така че те да бъдат наистина доволни от продуктите и услугите, които предлагаме.“

От постъпването му в компанията през 1975 година Сам Алън е заемал различни позиции в различни отдели, достигайки най-високото ниво в кариерното си развитие през 2010, когато е избран от борда на директорите за председател и главен изпълнителен директор.

Deere & Company е една от най-стабилните световни компании. През 2017 г. тя отново е в топ 50 на най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) според проучване направено от сп. Fortune.

Проучването разглежда ефективността на компаниите по следните девет критерия - иновации, управление на човешки ресурси, използване на корпоративни активи, социална отговорност, качество на управлението, финансова стабилност, дългосрочни инвестиции, качество на продуктите и услугите, както и конкурентоспособност в световен мащаб.    

„Класацията на сп. Fortune за най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) е доказателство, че 60-те хиляди служители на John Deere по света ежедневно са отдадени да служат на клиентите ни, водени от основните ценности на компанията – почтеност, качество, отговорност и иновации,“ заявява Самюел Алън, председател и главен изпълнителен директор на Deere & Co.

Списание Fortune съобщава, че са проучени повече от 1500 компании, като само 50 от тях покриват критериите за най-предпочитани компании в света. В топ 5 на класацията за 2017 г. се подреждат Apple, Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway и Walt Disney.

Deere & Company е световен лидер в предоставянето на  модерни продукти и услуги и е ангажирана с успеха на своите клиенти, чиято работа е свързана със земята – онези които обработват, жънат, обогатяват и се грижат за земята, за да се задоволи драматично  нарастващата нужда в световен мащаб от храна, гориво, подслон и инфраструктура.

Мегатрон е официален представител на John Deere в България вече 20 години. Компанията представлява също водещите световни компании Kuhn, Bobcat и Doosan - производители на прикачен инвентар, строителна и индустриална техника.

Уважаеми клиенти,

По време на есенната кампания, в периода септември-октомври 2017, можете да разчитате на дежурните ни екипи от отдели "ЧАСТИ" и "СЕРВИЗ" през почивните дни. За ваше удобство, графиците с дежурства и контакти на нашите служители са поместени в нашата интернет страница, както и разпечатани на видно място във всяка една база и магазин на Мегатрон в страната. За да видите дежурните ни екипи, отидете в менюта "ЧАСТИ" и "СЕРВИЗ" или използвайте бързите връзки по-долу:

 • Дежурствата на отдел "ЧАСТИ" ще намерите ТУК.
 • Дежурствата на одтел "СЕРВИЗ" ще намерите ТУК.

Екипът на Мегатрон ви пожелава безаварийна работа!

1270g 8w 1 rrd 642x462

За първи път Intelligent Boom Control (IBC), работеща с успех при големите транспортьори на John Deere, е вградена и в по-големите модели харвестър- 1270G. Уникалната система прави работата със стрелата много по-прецизна и лесна. IBC също така намалява броя на ръчно регулируемите параметри на стрелата и увеличава издръжливостта на структурите на рамото и хидравличните цилиндри. Тази хай тех система се предлага само и единствено от John Deere.

маш

Функциите на рамото (изтласкване, повдигане, паралелно движение и разгъване) се управляват от компютъра на машината автоматично, така че да отговарят на оптималния момент на работните фази. Те включват хващане на дървета, изсичане, преместване позицията на кръстосано отрязване и обработката. Благодарение на интелигентния режим на управление, движенията на стрелата са плавни и логични. IBC позволява значително увеличаване на работната скорост, както и намалява умората при продължителна работа на оператора, което пряко рефлектира и на производителността.

Въз основа на измервания и обратна връзка от клиенти,производителността на машините им оборудвани с тази система се е увеличила с над 15%.

Първата Intelligent Boom Control система дебютира на пазара в края на 2013 г. Тогава John Deere срази конкуренцията с изключителната си иновация.

https://www.youtube.com/watch?v=h4BfuUVgnB4

 

И тази година се забавлявахме заедно на Деня на бащата, който по традиция се провежда в Националния Военноисторически музей в София и се превръща в своеобразен празник както за децата, така и за техните родители. Имаше за всеки по нещо - различни кътове със забавления за всички възрасти, бяха изложени военни машини, бойна бронирана техника, хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които не могат да се видят всеки ден.

Татковците и малчуганите имаха възможност да седнат зад волана на модерни автомобили, да се качат в кабината на последно поколение трактор John Deere и на телескопичен товарач Bobcat, наслаждавайки се на комфорта, който предлагат. Усмихнати лица, щастливи деца и родители, много положителни емоции, безброй снимки запечатали всеки миг - това видяхме и почувствахме ние на този наистина хубав празник. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriaeb9b5a6d97
 

На таз годишното десето юбилейно издание на БАТА Агро, Мегатрон представи на българските фермери най-новите попълнения в продуктовото си портфолио. Сред тях бе впечатляващият нов модел трактор John Deere 8400R с максимална мощност от 450 кс., който заслужено бе в центъра на вниманието. Неговата световна премиера бе само преди два месеца на изложението Сима 2017 във Франция и сме радостни, че успяхме да го представим толкова скоро и на българските фермери.

Интересът на посетителите бе привлечен и от новия комбайн John Deere серия W, който изпъква с най-голямата почистваща площ при сламотръсните комбайни в този клас – цели 6,3 кв.м. Клиентите ни сами могат да се убедят в ефективността на почистващата система на предстоящите жътвени демонстрации организирани от Мегатрон.

Представихме разбира се и подобренията при навигационните решения на John Deere, а именно новата антена StarFire 6000, която е с точност на сигнала до 3 см. и повтаряемост на линиите до 9 месеца. Разликата между антените  StarFire 3000 и StarFire 6000, е че StarFire 3000 следи само един гео-стационарен спътник в даден момент, докато StarFire 6000 следи до три гео-стационарни спътника едновременно, откъдето идва и името тройна StarFire точност.  

Друга премиера на щанда на Мегатрон бе новият предсеитбен култиватор на KUHN - Prolander. Това е първата такава машина в историята на френския производител и е предназначена за големите фермери. Към момента се произвежда с работна ширина 6 и 7,5 м, като се очаква производството и на версия с 10 метра работна ширина. Нестандартното при този предсеитбен култиватор е, че може да се ползва и в стърнища за плитка обработка, като за целта има специално закалени работни органи.

Другата машина на KUHN, която за първи път представяме на българския пазар, е Discolander. Това е тежка брана, която се отличава с много голям диаметър на дисковете - 710 мм. и позволява по-дълбока почвообработка, която да замести оранта с плуг.

Интерес сред фермерите предизвика и специално обособения изключително богат сектор за животновъдите на изложбената площ на Мегатрон, който включваше пълната гама техника необходима за животновъдната ферма – силажокомбайн, косачки за пасища, сеносъбирачи, сенообръщачи, балировачки, фолиращи машини, трактори, телескопични и челни товарачи, опаковащи продукти за бали.

Освен многото премиери на машини, представихме и редица нови услуги, от които могат да се възползват нашите клиенти. От началото на тази година всички нови самоходни John Deere машини, предлагани от Мегатрон, са вече с 5 години удължена гаранция. Ползите за нашите клиенти са много – благодарение на удължената гаранция те спестяват от непредвидени разходи, правилно планират разходите си за производство и експлоатация, ремонтите на машините им се извършват само от квалифицирани инженери, износените части се подменят само с оригинални John Deere части, а това гарантира максимална заетост на машините и минимален принудителен престой. Освен това при продажба на самоходната техника с валидна гаранция, тя може да се прехвърли на новия собственик, увеличавайки продажбената стройност на машината.  

Друг важен акцент в услугите на Мегатрон са интелигентните решения за аграрен мениджмънт FarmSight на John Deere, които повишават ефективността и производителността както на машината, така и на оператора. Специално разработените от нашите специалисти различни пакети с FarmSight услуги позволяват на клиентите ни да изберат най-подходящия за тях пакет в зависимост от дейностите, които извършват и спецификата на техния бизнес.

За първи път на БАТА Агро представихме и новия ни отдел за употребявани машини – Мегатрон Selection. Колегите в този отдел изцяло се занимават с техника втора употреба, като целта ни е да намираме качествени машини не само от България. Мегатрон Selection е включена в световната комуникационна система на John Deere, което ни позволява да намерим най-добрата употребявана машина на най-добра цена. Така че, ако клиентите не могат да намерят търсената от тях техника в списъка с наличните машини в България, винаги могат да разчитат на бързата реакция колегите. Те ще им помогнат да открият подходяща оферта от мрежата и то не от случайни, а от проверени източници, дилъри на John Deere в съответните страни. Предлаганите от нас машини втора употреба са специално подбрани, преминали експертна проверка и сервизирани. Мегатрон разполага с технически ресурси и кадри, така че да сме конкурентни и на пазара за техника втора употреба.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriad9d5ebf887

Мегатрон представя новият модел балопреси F441 на John Deere, отличаващи се не само с перфектно качество на балите, но и с лесна и ефективна работа в полето. Най-новият модел рулонна балировачка на John Deere е с още по-голяма производителност и издръжливост.

 Защо да изберете балировачка John Deere:

 •  Лесни за експлоатация
 •  Икономични
 •  Здрави и компактни

Когато стане време за прибиране на реколтата, трябва да сте готови във всеки един момент. С модел F441 ще балирате надеждно сезон след сезон.


Попитайте наш търговски представител и за промоционалните ни цени на пакетиращи продукти за бали.

 С идването на пролетта е време да се погрижите за вашата градина така, както тя самата би го направила - с любов и качествена градинска техника. Нашето пролетно предложение включва няколко разнообразни модела самоходни и тракторни косачки John Deere, които превръщат работата в удоволствие. Резултатът е перфектно окосена градина за нула време. Насладете се на бързо и качествено косене с най-подходящия за вас модел. Предлагаме ви избор от самоходни и тракторни косачки John Deere - нашите отличници в поддръжката на тревни площи.

Разгледайте пролетните ни оферти тук thumb 

 

 

 

Открийте перфектния партньор на полето с нашето специално предложение - рулонна балопреса John Deere модел F440E на атрактивна цена.

С балировачките на Jonh Deere вие ще се насладите на надеждно и лесно балиране, сезон след сезон. Модел F440E е предназначен за продължителна работа с малко поддръжка, за да можете да правите плътни бали, дори и при труден за балиране силаж.

Предимствата на балопресата F440E: 

 • Минимални загуби на растителна маса - ще виждате само чисти полета, усиленият и агресивен подбирач работи добре дори в трудни условия.
 • Винаги ще имате перфектно оформени бали - кръглата форма е сигурен знак за добра бала, а равномерният натиск осигурява оптимална плътност на балата.
 • Лесна поддръжка - няколко бързи проверки и сте готови за работа, спестявайки ви време и пари.

Балопресите F440E са здрави, икономични и лесни за използване. Възползвайте се от нашето атрактивно предложение и специална цена! 

Молийн, Илинойс (16 февруари, 2017) – Deere & Company отново се нарежда в топ 50 в класацията на престижното сп. Fortune за най-предпочитани компании в света (World's Top 50 Most Admired Companies).

Проучването разглежда ефективността на компаниите по девет критерия, които включват иновации, управление на служителите, използване на корпоративните активи, социална отговорност, качество на управление, финансова стабилност, стойност на дългосрочните инвестиции, качество на продуктите и услугите, както и конкурентоспособност в световен мащаб.  

„Класацията на сп. Fortune е доказателство, че 60,000-те хиляди служители на John Deere по целия свят остават фокусирани върху обслужването на нашите клиенти и живеят с основните ни ценности – почтеност, качество, ангажираност и иновация“, каза Самюел Алън, председател и главен изпълнителен директор в Deere.  

Fortune съобщава, че са разгледани повече от 1,500 компании, които отговарят на критериите за най-добра корпоративна репутация и попадат в списъка с най-предпочитаните. В топ 5 на най-предпочитаните компании се подреждат Apple, Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway и Walt Disney.

Deere & Company (www.JohnDeere.com) е световен лидер в предоставянето на високотехнологични продукти и услуги и е ангажирана с успеха на своите клиенти, чиято работа е свързана със земята – онези които обработват, жънат, преобразяват, обогатяват и градят, за да отговорят на нарастващите нужди от храна, гориво, домове и инфраструктура в световен мащаб.

Новата година идва с много добри новини за клиентите на Мегатрон. От 01.02.2017 г. всички самоходни машини John Deere предлагани от Мегатрон вече идват стандартно с 5 години гаранция. Какво означава това?

Означава, че със закупуването на вашата нова самоходна John Deere машина получавате 5 години пълно спокойствиеНие знаем, че за вас - нашите клиенти - е особено важно машините ви да работят като часовници /особено по време на кампания/, при максимална заетост и с минимален принудителен престой. А в случай на повреда, тя да бъде отстранена бързо и качествено, така че машината ви отново да работи като нова.  

Какви са ползите за вас:

 • Спестявате от непредвидени разходи.
 • Правилно планирате разходите за производство и експлоатация
 • Гаранция, че ремонтите се извършват от високо-квалифицирани сервизни специалисти.
 • Гаранция, че износените части се подменят само с оригинални John Deere части.
 • Максимална заетост на вашите машини, минимален принудителен престой
 • При продажба на вашата самоходна машина John Deere с все още валидна удължена гаранция, можете да я прехвърлите на новия собственик, увеличавайки продажбената стойност на машината.
 • 5 години пълно спокойствие

Така че, фокусирайте се върху бизнеса си, а ние ще се фокусираме върху машините ви!

За повече подробности се свържете с търговския ни представител за вашия регион.

На 10.11.2016 г. Мегатрон официално откри своя нов търговско-сервизен център в Монтана. Събитието уважиха над 250 клиенти, партньори, приятели, представители на местната власт и министерството на земеделието и храните. Лентата бе прерязана от изпълнителния директор на Мегатрон г-н Ифтах Шахам, кмета на гр. Монтана г-н Златко Живков, областния управител г-н Ивайло Петров и заместник-министъра на земеделието и храните г-н Свилен Костов. За доброто настроение на многобройните ни гости се погрижиха водещия Симеон Колев, децата от фолклорния певчески и танцов ансамбъл "Младост" към Младежкия дом в гр. Монтана и прекрасните момичета от струнен квартет "Стрингс". Маневрените мини колесни товарачи Bobcat, показаха друг свой талант - умението да "танцуват". Под вещото управление на професионалните оператори те изпълниха оригиналния си танц и заслужено обраха аплодисментите на публиката.

Новоизграденият комплекс на Мегатрон в Монтана за продажба и сервизно обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника е с РЗП 1885 кв.м. Сградата е на две нива и разполага с шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и  сервизно помещение за извършване на ремонти. Мегатрон инвестира над 2 милиона евро за изграждане, сервизно оборудване и модерна диагностична апаратура, за да се гарантира висококачественото и бързо сервизиране на машините. Към момента в новия център работят 10 човека, като се откриват нови работни места. „Мегатрон остава вярна на мотото си Близо до Вас“ каза управляващият компанията Ифтах Шахам при откриването на базата, „за нас е чест да имаме тази възможност да работим на българския пазар за нуждите и развитието на българското земеделие. Затова направихме тази инвестиция в Монтана.“

За поредна година екипът на Мегатрон посрещна своите настоящи и бъдещи клиенти на изложението БАТА АГРО Есен 2016. Компанията акцентира на най-новите продукти на водещите световни производители John Deere, Bobcat и Doosan, на които е официален представител в България. Новостите на изложбената площ на Мегатрон, привлякоха вниманието на многобройните посетители на изложението. Ето какво видяха те на БАТА АГРО Есен 2016:

За първи път в България бе представен огромният нов четири верижен трактор John Deere 9620RX със забележителните 620 к.с. за върхова теглителна мощ. Машината е уникална както от гледна точка на енергонаситеност, така и по отношение на конструкцията. Изключително мощния  двигател, с огромен въртящ момент, е достатъчен за работа с най-големите инвентари. Не по-малко важна, от гледна точка на производителността, е трансмисията „е18“ – PowerShift с 18 предни и 6 задни предавки, която успява да предаде максимално ефективно тази огромна мощност към веригите на трактора. Функцията „мениджър на ефективността“ (Efficiency Manager) автоматично управлява трансмисията и двигателя, като избира най-подходящата предавка и оборотите на двигателя, според предварително зададена от оператора скорост на движение.

От гледна точка на веригите, които осигуряват контакта на машината със земята, John Deere са заложили на напълно различен дизайн от този на останалите машини с четири вериги на други брандове. Контактната площ на задвижващите колела с веригите е с 40 на сто по-голяма на всяка една верига спрямо конкурентните машини. По този начин натоварването върху общата контактна площ е по-малко и по-ефективно се предава мощността. Също така веригите на 9RX са с 20% по-голяма дължина, спрямо конкурентните трактори, което спомага за по-малко загряване по време на работа и по-малко износване. Сервизният интервал на спомагателните ролки на верижното задвижване е 1500 моточаса, като не са необходими ежедневни проверки на нивото на маслото в тях. Преимуществото на четирите вериги е по-голяма контактна площ със земята, което означава по-голям процент реализиране на мощността в теглителна сила, по-малко притъпкване и по-голяма стабилност на машината. За разлика от машините с две вериги, при работа в завои няма приплъзване на веригите, т.е. има повече сцепление при завиване. Това съответно дава по-висока работна скорост при операции, където това се изисква и е възможно.

За поредна година Мегатрон събра стотици фермери на 20-те полеви демонстрации, които организира в цялата страна. Както индивидуалните, така и мащабните събития състояли се в Нова Загора, с. Гурково, Добричко и гр. Исперих, преминаха при изключителен интерес от страна на земеделските производители. Въпреки натоварената им програма по прибирането на реколтата, те отделиха от ценното си време и го споделиха с нас, а ние се постарахме да не ги разочароваме.

Фермерите видяха в действие и сами тестваха предлаганите от нас машини John Deere, KUHN и Bobcat в реални условия. Там - на полето, където всяка машина трябва да докаже своите качества. Представихме пълната гама машини необходими за всички съществуващи технологии за обработка на почвата след жътва - както класическата оран с култивиране и подготовка, така и съвременни комбинирани инвентари - компактори и комбинирани почвообработващи агрегати. В 21-ви век всеки фермер избира технологията, която е най-подходяща за неговата земя. Затова Мегатрон представи пълен набор от различна техника, за да може всеки, който е дошъл на демонстрацията да намери своя инвентар, своята концепция за земеделие и да я види на практика в зелено и червено.

Предвид съвършено новия подход на фермерите да прилагат пръскане с тотален хербицид след жътва, показахме в действие и самоходна пръскачка John Deere. Представихме също самотоварещо се ремарке за бали на водещата канадска компания Anderson. 

Екипът на Мегатрон сърдечно благодари за любезното съдействие на г-н Диян Танев,  ЕТ Диян Танев Агроплод, гр. Нова Загора, ЗК „Гурково“, с. Гурково, обл. Добрич и ЗК „Хан Аспарух“, гр. Исперих, в чиито землища се проведоха трите големи демонстрации на компанията.

Благодарим и на всички земеделски производители, които ни посетиха!

За поредна година Мегатрон ще подкрепи "Ден на бащата" - едно прекрасно събитие за деца и бащи, което се организира от Националния военноисторически музей в София, с традиционното съдействие на водещия на "Стартер" Симеон Колев и медийната подкрепа на БГ Радио.

Каним всички татковци и техните малчугани на 11.06.2016 г. от 10:00 до 18:00 часа с вход свободен в Националния военноисторически музей, където освен военните автомобили предоставени от Българската армия, ще видят всякакви интересни машини, сред които трактор John Deere 6130М, тракторна косачка Х350R, телескопичен товарач Bobcat TL470 и мини верижентоварач Bobcat T770.

Освен разнообразието от машини, за децата са подготвени много забавления и изненади - конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите.

Положителните емоции за децата и техните родители са гарантирани, а ние от Мегатрон ви очакваме на 11.06.2016 от 10:00 до 18:00 ч. в НВИМ.   

John Deere отново има с какво да изненада приятно своите клиенти. Компанията, с почти 180 годишна история и една от най-разпознаваемите марки в света, е известна не само с висококачествените си земеделски машини, но и с разработването, усъвършенстването и внедряването на редица интелигентни технологии. Благодарение на тези иновативни решения, се подобрява производителността, ефективността, горивната ефективност на машините, оптимизира се логистиката и се свежда до минимум времето на престой.

С „пакета“ интелигентни технологии разполагат всички нови John Deere комбайни от модели W, T и S. Този пакет е наречен от John Deere просто “Connected combine” (свързаният комбайн). Сигурно се питате какво означава това?

“Connected combine” е интелигента технология, която ви позволява да работите максимално ефективно и продуктивно независимо от жътвените условия и вида на културите. Тя включва следните функции на John Deere:
• Дистанционен достъп до дисплея на машината (RDA)
• Интерактивна настройка на комбайна (ICA)
• Автоматична система за навигация AutoTrac
Функцията за дистанционен достъп до дисплея на комбайна, позволява споделяне на екрана в машината с компютъра на специалист на местния дилър на John Deere, който помага в реално време на оператора да оптимизира настройките по време на жътва.
Функцията за интерактивна настройка на комбайна в комбинация с дистанционния достъп до дисплея е от голяма полза за оператора на комбайна. Той поддържа връзка с местния дилър, който познава отлично жътвените условия в региона и може да даде не само ценни съвети, но и да помогне за оптимизиране на настройките на машината за бърза и качествена жътва. „Това е лична връзка, която в днешния компютърен свят много хора пропускат, а е от голямо значение особено по време на трескавата жътвена кампания“, казва Георг Ларшайд, FarmSight мениджър в John Deere.
Свързан с комбайна, чрез дистанционния достъп до дисплея и клетъчен телефон с Bluetooth връзка, френският дилър Агри86 демонстрира работата на комбайн S685i: „Удивително е да видиш как производителността в тонове на хектар скочи след като оптимизирахме скоростта на работа, интерактивните настройки на комбайна и функцията HarvestSmart“, казва Давид Жоншре, продуктов специалист продажби в John Deere, Франция.

Интерактивната настройка на комбайна е интуитивна функция, която позволява на оператора да оптимизира машината, благодарение на помощника за настройки, който задава въпроси за приоритетите на жътва (напр. висока производителност при ниски загуби) и предлага важни стъпки за оптимизиране на машината. Операторът може да приеме или откаже тези предложения.

Използването на функцията за дистанционен достъп до дисплея позволява на дилъра (с предварително разрешение от собственика на машината) да вижда екрана в кабината на комбайна на своя компютър или i-pad и лично да помогне на оператора да оптимизира настройките на комбайна.

John Deere винаги е била пионер не само в разработването, но и във внедряването на интелигентните технологии в земеделското машиностроене. Основната цел на водещия производител на земеделска техника е да постигне върхова производителност на машините при максимална заетост и по-ниски експлоатационни разходи, което да улесни работата на хилядите фермери по света при прибирането на реколтата.

На 19, 21 и 26 април в базите на Мегатрон в Стара Загора, Плевен и Добрич се състояха екслузивните Дни на отворените врати, част от европейското турне на John Deere - DEERE TOUR 2016. Радваме се, че събитията преминаха при изключителен интерес от страна на земеделските производители и лошото време в Добрич, не ги отказа да посетят базата на Мегатрон. По време на трите събития над 300 фермери се възползваха от възможността да управляват на най-новите модели трактори John Deere и сами да се уверят в отличното представяне на автоматичните трансмисии при транспорт с ремарке и при работа с прикачен инвентар.

Тестовото шофиране в Стара Загора беше организирано на пистата на летището, а тракторите John Deere, които непрекъснато сменяха своите оператори, бяха модели 6195M, 7230R и 8370R, теглещи зърнено-шнекови ремаркета Perard и самотоварещо се ремарке за бали Anderson. Настоящите и бъдещи клиенти на Мегатрон, които ги управляваха, не спестиха суперлативите си за автоматичните трансмисии, впечатлени от гладкото включване на предавките при транспорт.

В Плевен тест-драйва се проведе в демонстрационното поле на Мегатрон. Машините, очакващи своите оператори, бяха трактор 8370R агрегатиран с продълбочител Terraland със 7 тела и трактор 6195M оборудван с дискова брана KUHN Optimer 5003. Всички, които участваха в тестовото шофиране изказаха своите позитивни впечатления от представянето на автоматичните трансмисии на тракторите, теглещи тежък прикачен инвентар. 

На последното дъждовно и доста хладно събитие в Добрич, клиентите управляваха трактори 7230R и 8370R с ремаркета по предварително организиран маршрут, а моделите 6195M и 6155R бяха тествани в големия вътрешен двор на базата на Мегатрон. Радваме се, че и тук фермерите тествали машините коментираха с нескрито удоволствие отличното представяне на тракторите John Deere.

Събитията продължиха с кратки презентации на най-новите технологии използвани в земеделското машиностроене и интелигентните решения на John Deere, както и с представяне на 3-те златни и 10-те сребърни медали за иновации спечелени от John Deere на Агритехника 2015 в Хановер. След презентациите, над 300 земеделски производители наблюдаваха сложния тест, направен пред очите им, за измерване на теглителната сила на трактор 8370R. С този тест, извършен за първи път в Небраска, модел 8370R поставя световен рекорд за най-висока теглителна мощност сред стандартните трактори от този клас - 253 кВт или 343 к.с. Резултатът от трите теста в Стара Загора, Плевен и Добрич за пореден път е категоричен - 8370R закова на 253 кВт / 343 к.с.

Отличното представяне на тракторите, както на тест-драйва, така и на теста за измерване на най-висока теглителна мощност, е поредното доказателство, че John Deere показва резултати в реални условия и смело стои зад мотото на Европейското си турне: "ЛИДЕРЪТ Е САМО ЕДИН"! ... А стотиците фермери, посетили събитията в базите на Мегатрон в Стара Загора, Плевен и Добрич се увериха в това за пореден път с очите си.

Екипът на Мегатрон благодари на всички земеделски производители, които отделиха от ценното си време и присъстваха на събитията DEERE TOUR 2016!

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriaad78d614e8

 

Приключи успешно поредното изложение БАТА Агро Пролет 2016, на което екипът на Мегатрон посрещаше своите настоящи и бъдещи клиенти. Тази година фокусът на щанда на Мегатрон бе към машините, необходими на животновъдите и производителите на био-газ. Разбира се имаше ясно обособена зона и с машини за зърнопроизводителите - трактори John Deere от серии 5М, 6М, 6R, 7R и 8R, новият модел комбайн John Deere W440, ролонна балопреса модел F440E, както и високопроизводителната самоходна пръскачка модел R4030. 

Голям бе интересът към новия силажокомбайн John Deere модел 8300, който бе представен за първи път на българските фермери. Машината изпъква с редица новости, сред които е впечатляващия нов дизайн обединяващ  мощ, динамика, здравина и прецизност. Новата серия 8000 е разработена спрямо високите изискванията на клиентите на John Deere и се отличава с по-голяма надеждност, по-голяма ефективност на мощността и повече комфорт. Серия 8000 бе отличена със златен медал за иновации за системата ProCut на най-голямото и престижно международно изложение за земеделска техника Агритехника 2015 в Хановер, както и със сребърен медал за системата за автоматично пълнене на ремаркето. 

По време на изложението БАТА Агро Пролет 2016, Мегатрон представи на своите клиенти специално предложение за John Deere Финансиране при закупуване на нови машини John Deere. Кампанията е активна до 15.04.2016 и е валидна за всички трактори от 5-та до 9-та серия, комбайни от серии W, W330/440, S и T,новата серия силажокомбайни 8000, самоходни пръскачки и балировачки за големи правоъгълни бали. Програмата се предлага единствено от Мегатрон - официалният дистрибутор на John Deere за България. Тя предлага фиксирана лихва за целия период на финансиране, като клиентите могат да избират между ежемесечни, тримесечни и шестмесечни вноски. Повече подробности за предлаганата от Мегатрон услуга John Deere Финансиране може да разберете като се свържете с търговските ни представители.  

Посетителите на изложението отделиха специално внимание и на прикачния инвентар KUHN, подходящ както за специализирани дейности в животновъдната ферма, така и за почвообработка, торене и сеитба. Марката KUHN бе представена на изложението с машини за събиране на сено, сенообръщачи, косачки за пасища, миксервагони, торачки, сеялки, култиватори, плугове, дискови брани. Самотоварещото се ремарке за бали Andreson TRB1400 с вместимост 14 бали също намери своите клиенти.

Зърнопроизводителите проявиха интерес и към високопроизводителното, спестяващо време саморазтоварващо се зърнено-шнеково ремарке Perrard Interbene на щанда на Мегатрон.

Bobcat - незаменимите помощници в животновъдната ферма и стопанството, бяха представени от телескопични и мини товарачи и многообразие от прикачни работни устройства с приложение в селското и горското стопанство. Интересът към тях бе обичайно голям, тъй като клиентите оценяват маневреността и компактните им размери, позволяващи безпроблемна работа в тесни пространства и ниски стопански постройки.

Уважаеми клиенти, следете новините в нашата интернет страница, както и публикациите ни във Фейсбук, за да сте информирани за всички предстоящи събития на Мегатрон.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria577b20694b

 

За поредна година Мегатрон участва на най-голямото и престижно селскостопанско изложение Агритехника в Хановер.  Като официален дистрибутор на John Deere за България, компанията ни разполага с щанд, който е част от изложбената площ на John Deere International. Екипът ни на Агритехника е на разположение на българските фермери, решили да посетят изложението, за да ги запознаят с всички новости и обновления в продуктовата линия на John Deere. Тази година John Deere е отличена с 3 златни и 10 сребърни медала на Агритехника.

 1. Със златен медал на Агритехника за иновации е отличена системата Procut на John Deere за автоматично наточване на ножовете. Тази система следи и измерва разстоянието между върха на ножа и контра ножа по време на работа, благодарение на изключително прецизните интегрирани сензори. Така системата Procut следи остротата на ножовете информирайки оператора кога да наточи ножовете и колко цикъла са необходими. Procut  намалява разхода на енергия и консумативи; допринася за по-голям комфорт на оператора; постига по-добро качество на нарязване.
 2. Вторият златен медал за John Deere е  присъден за системата Connected Nutrient Management! Заедно с партньорите си Land-Data Eurosoft, Vista, Rauch и Sulky, JohnDeereсъздават тази система за управление на влагането на хранителни вещества, като целта е по-прецизно прилагане на органични и минерални торове.  Системата позволява цялостен поглед от жътва до жътва и включва технологии, осигуряващи максимално прецизно  прилагане на торовете.
 3. Третият златен медал е спечелен за системата за растителна защита с управление прилагането на пестициди. Заедно с партньорите си BASF, ZEPP, KTBL, JKI и ISIP,  John Deere разработват помощна функция за интуитивно вземане на решение, която гарантира своевременното и прецизно прилагане на пестициди.

Спечелените 10 сребърни медала от John Deere са присъдени за:

В средата на юни Мегатрон ЕАД, официалният дилър на John Deere Forestry, достави на Гораинвест АД нов форуърдър (горски влекач с кран) John Deere 1510E IT4 с товарен капацитет до 23- 25 куб. м

Събитието бе отбелязано тържествено с презентация на технологията от Мегатрон и Гораинвест, тържествен обяд и демонстрация на машината до входа на гр. Русе край р. Дунав. На форума присъстваха много представители на държавни горски предприятия, горски стопанства, дърводобивни компании и други държавни институции. Гостите бяха приветствани лично от г-н Валентин Новаковизпълнителен директор на Гораинвест АД и Димитър Димитров,директор направление строителна, горска и индустриална техника на Мегатрон ЕАД. Сред официалните гости на събитието бяха и Anders Strömgrenгенерален директор продажби за Европа и Martin Schneiderрегионален мениджър продажби за Източна Европа John Deere Forestry OY, Финландия. Г-н Антон Димитровпродуктов мениджър горска техника в Мегатрон, представи технологията на дърводобив и мониторинг в кратка презентация, като представи продуктовото портфолио на компанията пред форума. Освен технологиите за професионален дърводобив, Мегатрон доставя и сервизира машини за средни и малки горски стопанства и дърводобивни фирми от реномирани световни производители, като лебедки, горски ремаркета с кран и въжени линии с марката Krpan, оборудвани трактори John Deere за горска употреба, дробилки на дървесина - индустриални на холандската фирма Dutch Dragon и професионални на финландската фирма Farmi и др.  Допълнение към богатата гама от продукти направи и г-н Емил Трифонов, регионален мениджър продажби, като представи мини и телескопичните товарачи Bobcat с многобройните работни устройства за горската промишленост, претоварни машини и багери с режещи глави за трупи Doosan. На събитието г-н Новаков обяви, че освен доставената и работеща машина, в процес на доставка са и втора такава машина, както и нов харвестър John Deere 1270iT4.

Уважаеми клиенти,

От 8 до 11 септември екипът на МЕГАТРОН ви очаква в Стара Загора на Есенното изложение БАТА АГРО 2015, изложбена площ  № 14. Заповядайте, за да видите най-новият малък комбайн JOHN DEERE модел W440, предназначен за малки стопанства който ще представим за първи път в България. Ще покажем трактори JOHN DEERE с най-новата трансмисия „e23”,  както и най-новата балопреса за големи правоъгълни бали на JOHN DEERE  модел L1534, която ще намерите в секция НОВОСТИ разположена в закритите площи от ляво на входа за изложението. Подготвили сме интересно представяне и на ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ РЕШЕНИЯ на JOHN DEERE, които предлагаме – навигация с точност до 2,5 см., която е на промоционална цена само по време на изложението…  

На щанда ни ще видите още прикачен инвентар на френската компания KUHN– плугове, култиватори, дискови брани, сеялки, тороразпръскващи машини, миксервагони, шредери. Чешката фирма BEDNAR е представена от продълбочители, компактори  и комбинирани почвообработващи машини.  Разбира се ще покажем и различни модели телескопични и челни товарачи Bobcat, които са незаменим помощник за всяко стопанство. На щанда ни ще намерите също прикачен инвентар предназначен специално за дърводобивни дейности… и още много…

ЗА ВАС ЖИВОТНОВЪДИ :