• JD online shop 3
 • 1For Megatron
 • pick yours make it yours hero bg
 • doosan 2
 • animals
 • combines 2
 • forestry
 • John Deere
  Земеделска и градинска техника
 • John Deere
  Горска техника
 • KUHN LOGO V60 FINAL 1705 N0
  Прикачен инвентар
 • bobcat
  Компактна техника
 • Doosan
  Строителна техника
 • TradeIn 1
  Машини втора употреба
 • Dopulnitelno
  Допълнително оборудване

Кампанията ни за смазочни продукти John Deere вече е активна, така че запознайте се с нашите интересни предложения и направете своя избор.

С покупката на варел масло (209 л.) получавате оригинални инструменти John Deere, които са с доживотна гаранция и винаги ще са ви от полза. Вие избирате вида на маслата, от които се нуждаете - двигателно, трансмисионно-хидравлично или антифриз, като разбира се може да закупите комбинация от трите продукта. Кампанията ни е активна до изчерпване на количествата, така че побързайте и заявете още днес нужните ви смазочни продукти. Погрижете се за вашите земеделски машини John Deere и ги защитете с висококачествените масла, специално разработени от инженерите на Jonn Deere, за да отговорят на високите изисквания на земеделието. Осигурете си не само безпроблемна и надеждна работа през сезона, но също сигурна защита на двигателя, на хидравличните и силовите агрегати на вашата земеделска техника.

Контакти на нашите бази и магазини ще намерите ТУК

В ерата на интернет революцията и интегрирането на редица интелигентни технологии в земеделските машини решихме да попитаме няколко клиента, ползващи нашата услуга JDLink, за впечатленията им. Решихме се на това, за да покажем, че българските земеделски производители са едни от най-напредничавите (и то не само в Европа) по отношение на използването на модерните функции на притежаваните от тях John Deere машини.

Системата JDLink на John Deere е безжична технология, която позволява всички машини в стопанството да се наблюдават дистанционно през интернет от офиса (на компютър, таблет или смартфон). Тя осигурява данни за местоположението на машината, прогреса на изпълнение на задачите, брой моточасове, разхода на гориво, времето през което машината е работила, настройки, производителност и дистанционна диагностика. С позволение на клиентите ни, можем проактивно да диагностицираме и оптимизираме машините, и да подпомагаме операторите при настройки на техниката. Информацията и функциите на JDLink са достъпни за клиентите ни чрез оперативния център MyJohnDeere.com или приложението за мобилни устройства JDLink.

За това дали е полезна услугата JDLink, получават ли напомнящи обаждания от наш сервизен администратор за предстоящо обслужване или обаждане за повреда на машината, разговаряхме с няколко наши клиенти. Помолихме ги да споделят и своите препоръки, ако имат такива.

Ето какво ни казаха те:

Rusalov

 

Светослав Русалов

Русалов ООД, Пловдив

За ползите: Използвам услугата JDLink, която ми е много полезна, защото мога да наблюдавам моите машини и да получавам адекватна информация към момента.

За дистанционната диагностика: Случвало се е служител на Мегатрон да се обади, за да ни предупреди че предстои обслужване на машината.

Препоръки: Към момента JDLink работи добре, така че нямам препоръки.

 

 

 

Georgi Stoyanov small

 

Георги Стоянов

Кристера Агро ЕООД, Варна

За ползите: Предимството на услугата JDLink е, че е полезна в много случаи и че е безплатна. Например за зърнокомбайните анализираме седмичен репорт за свършена работа. По време на всички операции имаме достъп до дисплеите през мобилен телефон или компютър.

За дистанционната диагностика: Получавал съм обаждания от ваш сервизен администратор с препоръка за предстоящо обслужване. Обаждали са се и ако е открита повреда, която трябва да се отстрани, въпреки че не е необходимо, тъй като получаваме мигновено известяване чрез мейл, на телефона си от JDLink с жълт и червен код за всяка една от машините ни.

Препоръки: За момента предоставената информация от JDLink е удовлетворяваща. Очакваме от вас да ни изненадате с нещо ново.

 

 

 

 

 

DelgyanskiВенелин Делгянски

Гранд Агро ООД, Раковски

За ползите: Услугата JDLink е много полезна, защото с нея следим какво става в полето, знаем във всеки един момент позицията на машината – къде е, следим разходи на гориво, следим времето, което е работила машината, следим основните параметри като температура на охлаждащата течност, трансмисия и всички нужни показатели, които ни трябват, за да може да се ръководим успешно в бизнеса.  

За дистанционната диагностика: Ваши служители се обаждаха да предупредят, че предстои обслужване на машините. В началото, когато стартира тази услуга, получавах обаждания и за открити повреди, но напоследък колегите ви не са се обаждали.

Препоръки: Препоръките ми са не толкова за JDLink, колкото до оперативния център. Ако могат да го направят този период, в който виждаш позицията на машината, да е малко по-дълъг от 60 дни, да речем. Понякога се налага, като статистика, да се върнеш 5-6 месеца назад, а нямаш следи, нямаш нищо… Искаш да видиш например кой е работил на това поле, да проследиш някакъв резултат, дали се е получило добре или не, да потърсиш нещо, но повече от два месеца назад няма как да се върнеш…

Стефан Стойков

Берта ООД, Димитровград

За ползите: Услугата JDLink ни е много полезна.

За дистанционната диагностика: Ваши колеги от отдел сервиз са се обаждали да ни предупредят за предстоящо обслужване. Обаждат ни се и при възникнала повреда, а това наистина ни е от полза.

Препоръки: За сега нямам препоръки, но ако имам такива на по-късен етап, винаги мога да се свържа с вас и да ги споделя.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че проектът ни МЕГАТРОН АКАДЕМИЯ продължава и тази година.

През м. юни стартираме ПЛАТЕНА стажантска програма за сервизни инженери, с продължителност на стажа 90 дни (в периода от 15-ти юни до 15-ти септември). Предложението ни е отправено към амбициозните и мотивирани студенти – бъдещи инженери, които желаят да се учат от най-добрия и висококвалифициран екип от инженери на земеделска техника в България. По време на стажа, ще имат възможност да черпят безценен практически опит в поддръжката и сервизното обслужване на земеделска техника в съвременно оборудваните ни търговско-сервизни бази из страната. При нас ще могат да приложат на практика наученото и да надградят знанията и уменията си.

За целта търсим: СТАЖАНТИ В СЕРВИЗ ЗА ЗЕМЕДЕЛСКА ТЕХНИКА

Местата са ограничени! Одобрените кандидати ще се включат към екипа в централния ни офис в София или към мобилните екипи в Силистра, Велико Търново и Пловдив.

 

Ако си студент с подходяща инженерна специалност[1] и:

 • желаеш да работиш като сервизен инженер като завършиш;
 • искаш да се докоснеш до най-новите технологии в земеделското машиностроене;
 • не се страхуваш да се изцапаш с масло; 
 • имаш добри познания по английски език (на ниво технически английски – четене и разбиране);
 • имаш добри теоретични познания в областта на земеделската техника (устройство, принципи на работа на системите);
 • искаш да имаш доходи докато стажуваш.

Ти си подходящият кандидат за нашата стажантска програма – не се колебай, а кандидатствай!

Ние предлагаме:

 • Безценен практически опит в поддръжката и сервизното обслужване на земеделска техника;
 • Работа в екип с най-добрите и висококвалифицирани инженери на земеделска техника в България;
 • Запознаване със специализиран софтуер за диагностика на John Deere, включване в ремонтните дейности на оторизиран сервиз;
 • Придобиване на опит и знания за стартиране на кариера;
 • Заплащане на стажа, възможност за доходи през летните месеци;
 • Най-добре представилите се по време на стажа ще имат възможност да започнат работа в Мегатрон след успешно дипломиране.

Ако отговаряте на условията и сте амбициозни, мотивирани да приложите на практика наученото, изпратете CV с актуална снимка и телефон за контакт, с посочване града, в който желаете да проведете стажа, не по-късно от 8.06.2018 г. на e-mail адреса на отдел „Човешки ресурси“ в МЕГАТРОН: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Вашите лични данни ще бъдат използвани само за целите на подбора и ще бъдат обработвани и съхранявани съгласно ЗЗЛД.

Контакт ще бъде осъществен само с отговарящите на условията кандидати.


[1] студенти на Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Аграрен университет Пловдив ще се разглеждат с предимство

БАТА Агро 2018 приключи, оставяйки след себе си четири дни изпълнени с много срещи, емоции, стиснати ръце, сключени сделки, споделени усмивки, нови контакти, нови приятели… За пореден път екипът на Мегатрон се потруди здраво за успешното представяне на компанията и резултатът е налице – щандът ни бе пълен с посетители през цялото време. Благодарим на всички които ни посетиха, а за тези от вас които не успяха разказваме накратко за нашето представяне.

Участието ни тази година е по-специално за нас, защото Мегатрон става на 20 години. Избрахме нова визия за щанда не само заради юбилея ни, но за да подслоним и другите доста впечатляващи годишнини на нашите чуждестранни партньори – 100 години трактори John Deere, 190 години от създаването на KUHN, 60 години от създаването на първия челен товарач Bobcat и 10 години партньорство между Мегатрон и Bobcat. Смятаме, че ни се получи доста добре, колкото и нескромно да звучи...

Обичайно, на щанда ни бяха представени трактори John Deere от различен клас, прикачни пръскачки и балопреси от същата марка, най-новият автоматизиран комбайн S700, както и неговия пра-дядо – 56-годишният John Deere Lanz 150, реставриран майсторски от сервизния ни екип. Показахме също разнообразен прикачен инвентар на KUHN – почвообработващ агрегат PERFORMER 3000, предсеитбен култиватор PROLANDER 6000, сеялка с торовнасяне ESPRO 6000 за след минимални обработки, косачка и сеносъбирач. Пъргавите машинки с марка Bobcat бяха представени от мини челни товарачи, мини багери и телескопични товарачи, които си остават незаменими помощници в стопанството или животновъдната ферма. Разнообразието от прикачни работни устройства, с които могат да бъдат оборудвани, ги прави едни от най-предпочитаните машини за всякакви приложения.

На предоставеното ни демо поле показахме не просто работата на машините, а техните възможности благодарение на интегрираните интелигентни технологии. Демонстрирани бяха функции като безжичен трансфер на данни, както и предимствата на приложението JDLink, с чиято помощ се проследява целия машинен парк на стопанството - заетостта на всяка една машина, разхода на гориво, обем на свършената работа, местоположение на машината и още много полезна информация, която позволява на собственика да оптимизира максимално работата на своите машини, като в същото време намали разходите за гориво и престой.

Прилагаме няколко снимки от нашия щанд и ви очакваме отново в Стара Загора през 2019, защото има още какво да ви покажем!

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria14f5f0dbaf

На 15 и 16 март 2018 г., в гр. Ловеч се състоя Пета национална среща на общинските предприятия и търговски дружества. Във форума участваха близо 100 управители, ръководители и представители, както и заместник-кметове и кметове на общини и общински съветници, а МЕГАТРОН ЕАД беше генерален спонсор на събитието.


Търговският директор на направление Строителна, индустриална и горска техника, Емил Трифонов изнесе интригуваща презентация на тема „Една машина, безброй възможности“ пред гостите на събитието. Той запозна участниците с новостите при самоходните и тракторни косачки John Deere, както и със супер-героят на Bobcat – мини верижен товарач MT55, който работи и в най-тесните пространства и може да се комбинира с над 20 прикачни устройства. Специално за общинските управители беше представена цялата продуктова гама прикачни устройства на Bobcat за озеленяване, парково строителство, пътни ремонти и пътна поддръжка.


Всички участници получиха брандирани фирмени подаръци и рекламни материали от Мегатрон. Благодарим на всички гости присъствали на събитието и с нетърпение очакваме новите ни срещи.

 

 

Основана през 1828 г. в Елзас, в сърцето на Европа, марката KUHN постепенно се превърна в еталон за производство на земеделска техника чрез активния и устойчив принос в земеделието,  с непрекъснато обновяващ се капацитет за иновации и модернизация на селскостопанския бизнес на всички континенти. 
Множество основни иновации са разработени в KUHN Group. Компанията се отличава с редица неповторими решения във всички дейности, които извършва; решения като например максимална възвръщаемост на вложените инвестиции в сено-производството, силажо-производството, почвообработката, растителната защита, поддръжката на зелени площи и специализирани машини за животновъдството. През годините компанията е регистрирала повече от 2000 международни патента за различни компоненти и технологии.
KUHN Group използва богатия си опит и е винаги готова за бъдещи предизвикателства. Фермерството и изискванията към производителите се променят ежеминутно; големината на фермите расте, пазарите се глобализират, изискванията на потребителите са по-високи и технологичното развитие е разнообразно (дигитализация, свързаност, интелигентно управление на данните…).

„Днес повече от всякога вярваме в бъдещето на земеделието и нашата индустрия. Нашият 190-годишен опит и отдадеността на екипа ни, комбинирани с дейността на нашата дистрибуторска мрежа, която ни осигурява близост до клиентите, ни дава сили да гледаме към бъдещето със страст и увереност“, сподели Тиери Крие, изпълнителен директор на компанията. „Очевидно е, че се гордеем с нашето дълголетие, но преди всичко искаме да благодарим за лоялността на нашите клиенти и партньори по целия свят - без тях всичко това нямаше да е възможно“.

Мегатрон представлява в България френската компания KUHN вече почти 20 години. 2018 е юбилейна за Мегатрон, но също така и знаменателна за KUHN. Днес, 190 години след създаването ѝ, KUHN е водеща марка в световен мащаб. Това разбира се не е случайно - иновациите и високото качество са водещи за инженерите на френския производител при разработването на нови продукти и внедряването на модерни технологии.

Днес KUHN Group присъства в повече от сто страни по света, с повече от 5000 служители, намиращи се в 11 производствени бази и 11 дистрибуционни обекта по света. Приходите на компанията през 2017г. са се увеличили с 13,2%, достигайки 966 млн. евро.

2018 е юбилейна година за Мегатрон - компанията отбелязва своята 20 годишнина, както и 100 години от производството на трактори с емблематичната марка John Deere.  От създаването си през 1998 г. Мегатрон е официален представител на John Deere за България, затова и честването на тези две знакови годишнини ще е съпроводено от редица кампании и събития.

Историята на първия John Deere трактор започва през далечната 1918 година. В добре запазените архиви на Deere е документирано създаването и производството на трактор наречен All-Wheel Drive. На 14 март същата година Deere & Company подписва чек за 2,5 млн. долара и придобива компанията Waterloo Gasoline Engine, навлизайки в бизнеса с производство на двигатели и трактори. Въпреки че марката John Deere е била изключително добре позната със своя качествен прикачен инвентар (плугове, брани, култиватори), придобиването на Waterloo Gasoline Engine променя завинаги бъдещето на компанията - само след година са продадени 5634 трактора. Пренаситения и спекулативен пазар на трактори по това време води до свръхпроизводство и много често до измами. В резултат на това през 1920 г. са създадени Небраска тестовете за трактори, които имат за цел да въведат стандарти за производителност в индустрията. Под номер 001 в тези тестове е записан трактор Waterloo Boy N, произведен от John Deere.

По време на Голямата депресия между 1930 и 1932 продажбите на трактори намаляват драстично с 86%. Въпреки трудните години, Deere продължава да представя нови продукти. През 1934 започва производството на трактор модел „А“, а година по-късно е представен подобния, но по-малък модел “B”. И двата модела се произвеждат до 1952 г.

През 1935 г. John Deere създава първия трактор модел “DI”, който е предназначен за промишлена употреба. Две години по-късно, излизайки от Голямата депресия, компанията празнува своята 100 годишнина като реализира над 100 милиона долара от продажби за първи път в своята история.

По време на Втората световна война (1942-1944) John Deere произвежда военни трактори, амуниции, части за самолети и мобилни перални, а батальонът John Deere, съставен от служители и дилъри, ремонтира резервоари в Белгия и Франция. През 1947 г. Deere създава трактор модел „М“ в новия си завод в Дъбюк, щата Айова. Две години по-късно, моделът се произвежда с вериги и е наречен “MC”. Оборудван с предно гребло се превръща в булдозер. Тази гъвкава машина е предшественика на индустриалните и горски машини, които днес са част от бизнеса на John Deere.

1956-а е годината, през която John Deere произвежда в Мексико малък трактор за събиране на окосена растителност. По това време компанията купува и мажоритарния пакет акции на Хайнрих Ланц (Heinrich Lanz) немски производител на трактори и комбайни с малко присъствие в Испания.

През 1960 г. компанията представя ново поколение трактори, които жънат голям успех. Изцяло новата линия 4 и 6-цилиндрови трактори предлага повече конски сили отколкото 2-цилиндровите модели, произвеждани повече от 40 години. Шест години по-късно John Deere въвежда за първи път в търговската мрежа първите защитни конструкции при преобръщане на трактори. В последствие, компанията споделя напълно безплатно с индустрията патента на тази важна за безопасността конструкция.

През 1972 четири нови модела трактори “Generation II” излизат на пазара. Те предлагат по-голяма безопасност и комфорт за операторите.

Серия 8000 дебютира през 1994, задавайки нови стандарти в управлението, видимостта, маневреността и мощността. Трактора е с патентовано шаси, проектирано с водещ в индустрията радиус на завиване, нова трансмисия и осъвременена кабина.

През втората половина на 90-те, John Deere първа в индустрията въвежда интелигентни технологии в машините. Развитието в тази посока продължава със създаването на решенията за аграрен мениджмънт, които включват автоматична навигация, телематика и водене на документация. Компанията продължава да инвестира в проучвания и разработване на нови технологии през годините. Целта е да се увеличи производителността на машините, да се намалят разходите, да се извличат данни за извършената работа, на база на които клиентите да правят анализи, да планират с по-голяма точност и да вземат информирани бизнес решения. Развитието на тази част от бизнеса на компанията налага през 2014 г. обособяването на отделно звено наречено John Deere интелигенти решения. Днес този отдел е ангажиран със задачата да увеличи още повече продуктивността, интегрирайки все по-нови технологии в оборудването. Използвайки продукти, които събират, изпращат, съхраняват и анализират данни, клиентите могат да отговорят на нуждите на нарастващото население в световен мащаб.

От създаването си преди 180 години John Deere непрекъснато инвестира в научно-техническо развитие, внедряване на нови технологии и усъвършенстване на предлаганите продукти и услуги. Не случайно компанията заема челни позиции в индустрията в световен мащаб. Въпреки, че Deere & Company произвежда трактори „само“ от век, логото със скачащия елен е символ за качество на продуктите John Deere още от 1876 година, когато е регистрирано като запазена марка. Днес, 142 години по-късно, логото на John Deere е най-дълго използваното лого сред 500-те най-предпочитани компании в сп. Fortune.

Разчитате на вашия трактор всяка секунда и така трябва. Сега с пакетните ни услуги FarmSight Service ще работите наистина без компромис. Постоянно инвестираме в технически обучения и най-нови технологии, за да ви подпомогнем по възможно най-ефективния начин. Нашите пакети с услуги FarmSight имат две основни цели: да увеличат полезното време за работа и да намалят производствените ви разходи. Ние знаем, че един час непланиран престой на вашия трактор, може да причини сериозни загуби, особено в периодите на пръскане и сеитба – все критични дейности, които трябва да бъдат свършени за кратък период от време. Знаем също, че горивото съставалява около 50% от експлоатационните разходи на машината. Всеки процент производителност води до значителни спестявания и по-висока печалба. Нашето решение за увеличаване ефективността на машината и намаляване на разходите ви са пакетите с услуги FarmSight, които може да закупите на атрактивни цени.

Убедете се сами  - отключете пълния потенциал на вашия John Deere трактор с услугите FarmSight Service.

Свържете се с нас и попитайте за пакетите ни с услуги за увеличаване на производителността. Изберете най-подходящия за вас и започнете да спестявате.

Уважаеми клиенти,

Кампанията на John Deere за трактори с мощност до 130 к.с. вече е активна. Участват избрани модели трактори от нашата нова продуктова линия, сега на специални цени и с 5 години гаранция!

Вашият нов John Deere трактор ви очаква - открийте го с няколко лесни стъпки! Посетете  микросайта на кампанията, изберете модела, който най-много ви харесва и добавете опциите, които ще го направят точно за вас!  Вземете до 10% отстъпка от цената на избраните от вас опции, за определени модели. Разпечатайте вашата специална оферта /ваучер/ и ни посетете, за да оформим документите за новия ви трактор.

Към микросайта: ИЗБЕРЕТЕ ТРАКТОР, НАПРАВЕТЕ ГО ВАШ!

Уважаеми клиенти,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че от месец януари 2018 г. клиентите на Мегатрон могат да изберат да получават електронна фактура вместо хартиения вариант.

Това може да стане като заявите получаването на електронна фактура чрез попълване на декларация за отказ от хартиена фактура по приложен образец, която може да свалите от ТУК или от линка най-долу. За Ваше удобство, може да попълните нужните данни в предвидените полета директно на вашия компютър. Бланка на декларацията ще бъде изпращана и заедно с фактурите, издадени след 1.1.2018 г. Подаването на декларацията ще може да става във всяка база на Мегатрон в страната или чрез изпращане на попълнената декларация по e-mail на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Електронната фактура предлага предимства, които сигурно бихте оценили. От една страна, получаването ѝ е бързо, сигурно и защитава личните данни на получателя. От друга, дава възможност да допринесете за намаляване на изсичането на дървета за целите на производството на хартия и по този начин да подпомогнете екологичния баланс. Електронната фактура съответства напълно на ритъма на съвременното ежедневие - динамично, мобилно и интернет-базирано.

Електронната фактура е валиден, електронно подписан данъчен документ и е напълно идентична с хартиения носител. Издаването и изпращането ѝ се осъществява с помощта на професионалистите в тази сфера – Борика, чрез специализирания софтуер E-factura, който гарантира достоверността и не позволява манипулиране на съдържанието. Като канал за пренос на данните се използва SSL връзка между сървъра на Мегатрон и браузера на клиента, която гарантира защитеност на комуникацията.

Известието за електронна фактура се изпраща на посочен от клиента e-mail адрес или адреси. В текста на всяко получено по e-mail известие е посочен линк за достъп до индивидуален профил в системата, защитен с парола. След като влезе в системата, потребителят може да прегледа и съответно за придвижи плащане по фактурата, а Мегатрон получава потвърждение за получаването ѝ.

Допълнително удобство дава и възможността за плащане на задълженията по фактури през интернет. Това може да стане за клиенти, които използват електронно банкиране на банки-участници в платформата E-factura. 

Бланка на декларация за отказ от хартиена фактура - изтегли

Екипът на Мегатрон

Преди броени дни фирма Мегатрон ЕАД достави за свой редовен клиент поредната нова машина - харвестър John Deere 1170Е. Фирма Гораинвест АД не за първи път се доверява на професионалните и коректни услуги в лицето на Мегатрон ЕАД.

Това е втората нова машина за рязане, кастрене и разкрояване на дървета, която фирмата доставя на същия клиент, което от своя страна отговаря на въпроса за неговата удовлетвореност от работата и надеждността на горската техника на John Deere, както и за професионализма от страна на екипа и структурата на Мегатрон ЕАД .

Трактор 5R на John Deere е победител в категория компактни трактори в престижния конкурс Машина на годината 2018 (Machine of the year 2018), който се провежда традиционно по време на най-голямото изложение за земеделска техника – Агритехника.

Машина на годината е едно от ключовите събития от календара на Агритехника. Наградите се избират от журналисти от немските аграрни издания Agrarheute, Traction, Agrartechnik, Land & Forst, Bayerisches Landwirtschaftliches Wochenblatt, както и от международни такива. Журналистите избират своите любими машини измежду 14 категории – вариращи от комбайни до картофокомбайни и сеялки. Победителите във всяка категория бяха избрани и наградени на 14 ноември 2017 г.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleria9c46e5a957

Тази година Мегатрон отново ще вземе участие в най-голямото и престижно селскостопанско изложение Агритехника 2017, което се провежда в конгресния център в Хановер.  През 2015 година изложението събра над 450 000 посетители от 115 страни.   

Като национален дилър на John Deere за България, Мегатрон разполага с щанд в палата 13, който е част от изложбената площ на John Deere. Oт 12 до 18 ноември 2017 г.eкипът ни ще бъде на разположение на българските фермери, дошли да се запознаят от първа ръка с продуктовите обновления и новите технологии в земеделското машиностроене.

На таз годишното изложение Агритехника  John Deere е отличена с 1 златен и 2 сребърни медала за иновации. 

KemperStalkBuster 2

 

Златен медал получи Kemper StalkBuster.

Новият StalkBuster на Kemper е проектиран да разчупва стеблата директно под хедера на самоходния силажокомбайн, като по този начин разрушава естествения хабитат на вредителите по царевичните стебла и намалява риска от фузариум.

 

 

JohnDeere EZBallast 2 Copy

 

Със сребърен медал бе отличена системата за баластни тежести на колелата John Deere EZ Ballast Wheel System.

Новата система за баластни тежести на колелата EZ Ballast Wheel System на John Deere осигурява гъвкаво решение за трактори, без участие на предната и задната навесни системи.

 

 

AutoTracImplement

Сребърен медал бе присъден и на интегрираната система AutoTrac за навигация на прикачния инвентар.

Новата система AutoTrac на John Deere за навигация на прикачния инвентар активно направлява едновременно трактора и култиватора, чрез комбинация от камера и GPS навигация. Това позволява по-висока работна скорост и по-добра производителност при борбата с плевелите.

Очакваме ви в палата 13 на Конгресен център Хановер от 12 до 18 ноември 2017 г. Повече подробности за изложението ще намерите в микро-сайта ни, създаден специално за Агритехника 2017 - ТУК.

Мегатрон ЕАД, със своя иновативно мислещ екип и съвременна политика на работа с потенциални клиенти, отново показа своите позитивни резултати. Предвид динамиката на развиващия се пазар и в отговор на нуждите на своите клиенти Мегатрон ЕАД работи в посока пълно, адекватно и най-вече коректно представяне на предлаганата техника. Вземайки под внимание спецификата на предлаганите машини и прикачения към тях инвентар, в рамките на изминалата  седмица /23 и 24 октомври/, продуктовия специалист направление „Горска техника“ и  управителя на фирма Еврострой Балчик ЕООД  -  Илия Върбанов посетиха демонстрация на рязане на твърда дървесина - бук. 

Уважаеми клиенти,

Програмата на John Deere за ранни поръчки вече е активна. Възползвайте се от възможността да поръчате по-рано вашия нов John Deere комбайн, да платите по-късно и да спестите значителна сума.

В линка най-долу ще се запознаете и с най-новото попълнение в редиците на роторните комбайни John Deere - S700 - напълно автоматизираният комбайн. Тази машина, разработена от инженерния екип на John Deere, е революционна по отношение на производителността, качеството на зърното и ниските загуби. 

Важно е да знаете, че всички серии - S, W и Т разполагат с редица иновативни характеристики, които значително улесняват работата на оператора като едновременно с това повишават производителността и ефективността на машината. 

Натиснете върху долния линк, за да научите повече за характеристиките на всички серии комбайни John Deere и изберете най-подходящия за вас. Поръчайте сега и спестете пари с Програмата ни за ранни поръчки, която е валидна до 31.01.2018 година.

Прочетете повече: Бъдете оператор шампион с комбайн John Deere!

На 10 и 11 октомври 2017 екипът на Мегатрон посрещна в търговско-сервизния център в Стара Загора г-н Самюел Алън - Председател на борда на директорите  и главен изпълнителен директор на Deere & Company и неговия екип. Това е първото посещение на г-н Алън в България, на което бе придружен от г-н Джей. Б. Пен Главен икономически анализатор в Deere & Company, г-н Марк Вон Пенц – Президент на дивизията за земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Азия, Африка и глобалното развитие на направление „трактори“ в Deere & Company, г-н Кристоф Вигер – Вицепрезидент на отдел маркетинг и продажби на земеделска и градинска техника за Европа, ОНД, Северна Африка и Близкия изток в Deere & Company, г-н Чаба Лейко – управляващ директор в John Deere International GmbH, г-н Дирк Бернинг - Мениджър продажби земеделска техника John Deere International GmbH и г-ца Силвия Андрестериториален мениджър за България и Румъния.

В рамките на двудневния си престой представителите на John Deere проведоха интересна и ползотворна среща с екипа на Мегатрон. Гостите не спестиха похвалите си към усърдната работа на служителите на Мегатрон, довела до заслужената лидерската позиция, която компанията продължава да държи през последните години. Високо бяха оценени направените инвестиции в изграждането на модерни търговско-сервизни центрове, отговарящи на високите стандарти и изисквания на John Deere, допринесли за развитието компанията.  

Високопоставените гости посетиха стопанството на г-н Делгянски в Брезово и разговаряха за различните технологии използвани в българското земеделие, подходящите машини за нашите условия и ползите от интелигентните решения на John Deere, позволяващи пълен мониторинг на целия машинен парк.

Г-н Алън и екипът му участваха и в предварително организиран дискусионен форум с 20 земеделски производители, клиенти на Мегатрон, които пристигнаха от всички краища на страната. Всички те дойдоха, за да обсъдят много и важни теми, касаещи както земеделието, така машините използвани в различните етапи от земеделското производство. И фермерите и представителите на John Deere бяха активни, както в задаването на въпроси, така и в даване на изчерпателни отговори. По време на дискусията се наблегна на no-till технологията, която се прилага в САЩ и представлява интерес за българските фермери. Открито се дискутираха предизвикателствата, пред които се изправят земеделските стопани и бяха обсъдени най-належащите проблеми и нужди на родните фермери в земеделието по отношение на техниката. На пресконференцията журналистите получиха от г-н Алън и екипа му изчерпателни отговори на зададените въпроси. А на конкретния въпрос каква е причината за неговото посещение, той обясни че всяка година посещава с екипа си няколко европейски страни, като тази година се е спрял на България, Гърция и Германия. „За нас е важен всеки пазар, а още по-интересни са срещите с нашите дилъри, тъй като те имат преки наблюдения за търсенето на техника John Deere в съответната държава. Ние обсъждаме заедно с дилъра какво повече можем да направим за клиентите си, така че те да бъдат наистина доволни от продуктите и услугите, които предлагаме.“

От постъпването му в компанията през 1975 година Сам Алън е заемал различни позиции в различни отдели, достигайки най-високото ниво в кариерното си развитие през 2010, когато е избран от борда на директорите за председател и главен изпълнителен директор.

Deere & Company е една от най-стабилните световни компании. През 2017 г. тя отново е в топ 50 на най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) според проучване направено от сп. Fortune.

Проучването разглежда ефективността на компаниите по следните девет критерия - иновации, управление на човешки ресурси, използване на корпоративни активи, социална отговорност, качество на управлението, финансова стабилност, дългосрочни инвестиции, качество на продуктите и услугите, както и конкурентоспособност в световен мащаб.    

„Класацията на сп. Fortune за най-предпочитаните компании в света (World’s Most Admired Companies) е доказателство, че 60-те хиляди служители на John Deere по света ежедневно са отдадени да служат на клиентите ни, водени от основните ценности на компанията – почтеност, качество, отговорност и иновации,“ заявява Самюел Алън, председател и главен изпълнителен директор на Deere & Co.

Списание Fortune съобщава, че са проучени повече от 1500 компании, като само 50 от тях покриват критериите за най-предпочитани компании в света. В топ 5 на класацията за 2017 г. се подреждат Apple, Amazon, Starbucks, Berkshire Hathaway и Walt Disney.

Deere & Company е световен лидер в предоставянето на  модерни продукти и услуги и е ангажирана с успеха на своите клиенти, чиято работа е свързана със земята – онези които обработват, жънат, обогатяват и се грижат за земята, за да се задоволи драматично  нарастващата нужда в световен мащаб от храна, гориво, подслон и инфраструктура.

Мегатрон е официален представител на John Deere в България вече 20 години. Дружеството представлява също водещите световни компании Kuhn, Bobcat и Doosan - производители на прикачен инвентар, строителна и индустриална техника.

1270g 8w 1 rrd 642x462

За първи път Intelligent Boom Control (IBC), работеща с успех при големите транспортьори на John Deere, е вградена и в по-големите модели харвестър- 1270G. Уникалната система прави работата със стрелата много по-прецизна и лесна. IBC също така намалява броя на ръчно регулируемите параметри на стрелата и увеличава издръжливостта на структурите на рамото и хидравличните цилиндри. Тази хай тех система се предлага само и единствено от John Deere.

маш

Функциите на рамото (изтласкване, повдигане, паралелно движение и разгъване) се управляват от компютъра на машината автоматично, така че да отговарят на оптималния момент на работните фази. Те включват хващане на дървета, изсичане, преместване позицията на кръстосано отрязване и обработката. Благодарение на интелигентния режим на управление, движенията на стрелата са плавни и логични. IBC позволява значително увеличаване на работната скорост, както и намалява умората при продължителна работа на оператора, което пряко рефлектира и на производителността.

Въз основа на измервания и обратна връзка от клиенти,производителността на машините им оборудвани с тази система се е увеличила с над 15%.

Първата Intelligent Boom Control система дебютира на пазара в края на 2013 г. Тогава John Deere срази конкуренцията с изключителната си иновация.

 

И тази година се забавлявахме заедно на Деня на бащата, който по традиция се провежда в Националния Военноисторически музей в София и се превръща в своеобразен празник както за децата, така и за техните родители. Имаше за всеки по нещо - различни кътове със забавления за всички възрасти, бяха изложени военни машини, бойна бронирана техника, хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които не могат да се видят всеки ден.

Татковците и малчуганите имаха възможност да седнат зад волана на модерни автомобили, да се качат в кабината на последно поколение трактор John Deere и на телескопичен товарач Bobcat, наслаждавайки се на комфорта, който предлагат. Усмихнати лица, щастливи деца и родители, много положителни емоции, безброй снимки запечатали всеки миг - това видяхме и почувствахме ние на този наистина хубав празник. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriaeb9b5a6d97
 

На таз годишното десето юбилейно издание на БАТА Агро, Мегатрон представи на българските фермери най-новите попълнения в продуктовото си портфолио. Сред тях бе впечатляващият нов модел трактор John Deere 8400R с максимална мощност от 450 кс., който заслужено бе в центъра на вниманието. Неговата световна премиера бе само преди два месеца на изложението Сима 2017 във Франция и сме радостни, че успяхме да го представим толкова скоро и на българските фермери.

Интересът на посетителите бе привлечен и от новия комбайн John Deere серия W, който изпъква с голяма си почистваща площ – цели 6,3 кв.м. Клиентите ни сами могат да се убедят в ефективността на почистващата система на предстоящите жътвени демонстрации организирани от Мегатрон.

Представихме разбира се и подобренията при навигационните решения на John Deere, а именно новата антена StarFire 6000, която е с точност на сигнала до 3 см. и повтаряемост на линиите до 9 месеца. Разликата между антените  StarFire 3000 и StarFire 6000, е че StarFire 3000 следи само един гео-стационарен спътник в даден момент, докато StarFire 6000 следи до три гео-стационарни спътника едновременно, откъдето идва и името тройна StarFire точност.  

Друга премиера на щанда на Мегатрон бе новият предсеитбен култиватор на KUHN - Prolander. Това е първата такава машина в историята на френския производител и е предназначена за големите фермери. Към момента се произвежда с работна ширина 6 и 7,5 м, като се очаква производството и на версия с 10 метра работна ширина. Нестандартното при този предсеитбен култиватор е, че може да се ползва и в стърнища за плитка обработка, като за целта има специално закалени работни органи.

Другата машина на KUHN, която за първи път представяме на българския пазар, е Discolander. Това е тежка брана, която се отличава с много голям диаметър на дисковете - 710 мм. и позволява по-дълбока почвообработка, която да замести оранта с плуг.

Интерес сред фермерите предизвика и специално обособения изключително богат сектор за животновъдите на изложбената площ на Мегатрон, който включваше пълната гама техника необходима за животновъдната ферма – силажокомбайн, косачки за пасища, сеносъбирачи, сенообръщачи, балировачки, фолиращи машини, трактори, телескопични и челни товарачи, опаковащи продукти за бали.

Освен многото премиери на машини, представихме и редица нови услуги, от които могат да се възползват нашите клиенти. От началото на тази година всички нови самоходни John Deere машини, предлагани от Мегатрон, са вече с 5 години удължена гаранция. Ползите за нашите клиенти са много – благодарение на удължената гаранция те спестяват от непредвидени разходи, правилно планират разходите си за производство и експлоатация, ремонтите на машините им се извършват само от квалифицирани инженери, износените части се подменят само с оригинални John Deere части, а това гарантира максимална заетост на машините и минимален принудителен престой. Освен това при продажба на самоходната техника с валидна гаранция, тя може да се прехвърли на новия собственик, увеличавайки продажбената стройност на машината.  

Друг важен акцент в услугите на Мегатрон са интелигентните решения за аграрен мениджмънт FarmSight на John Deere, които повишават ефективността и производителността както на машината, така и на оператора. Специално разработените от нашите специалисти различни пакети с FarmSight услуги позволяват на клиентите ни да изберат най-подходящия за тях пакет в зависимост от дейностите, които извършват и спецификата на техния бизнес.

За първи път на БАТА Агро представихме и новия ни отдел за употребявани машини – Мегатрон Selection. Колегите в този отдел изцяло се занимават с техника втора употреба, като целта ни е да намираме качествени машини не само от България. Мегатрон Selection е включена в световната комуникационна система на John Deere, което ни позволява да намерим най-добрата употребявана машина на най-добра цена. Така че, ако клиентите не могат да намерят търсената от тях техника в списъка с наличните машини в България, винаги могат да разчитат на бързата реакция колегите. Те ще им помогнат да открият подходяща оферта от мрежата и то не от случайни, а от проверени източници, дилъри на John Deere в съответните страни. Предлаганите от нас машини втора употреба са специално подбрани, преминали експертна проверка и сервизирани. Мегатрон разполага с технически ресурси и кадри, така че да сме конкурентни и на пазара за техника втора употреба.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.megatron.bg/index.php/novini#sigProGalleriad9d5ebf887

Мегатрон представя новият модел балопреси F441 на John Deere, отличаващи се не само с перфектно качество на балите, но и с лесна и ефективна работа в полето. Най-новият модел рулонна балировачка на John Deere е с още по-голяма производителност и издръжливост.

 Защо да изберете балировачка John Deere:

 •  Лесни за експлоатация
 •  Икономични
 •  Здрави и компактни

Когато стане време за прибиране на реколтата, трябва да сте готови във всеки един момент. С модел F441 ще балирате надеждно сезон след сезон.


Попитайте наш търговски представител и за промоционалните ни цени на пакетиращи продукти за бали.